App review Android: De Kinderkijkbuis

Een lange autorit met kinderen op de achterbank voor de boeg? Laad dan eerst even de app Kinderkijkbuis op de telefoon. Gegarandeerd diepe stilte achterin. Want de Kinderkijkbuis biedt een schat aan populaire Nederlandstalige kindertelevisieprogramma’s.

App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot-0 

De Kinderkijkbuis werkt via het mobiele internet, dus een flinke databundel is wel aan te raden. In de app wordt een overzicht geboden van honderden bekende kinderprogramma’s. Van Jip en Janneke tot Pingu.

De Kinderkijkbuis kan door kinderen zeer eenvoudig gebruikt worden. Een raster met plaatjes van populaire figuren verschijnt in beeld. Tik bijvoorbeeld op het plaatje van Pieter Post, en een nieuw scherm verschijnt, met een stuk of tien filmpjes. Tik die weer aan, en even later start het filmpje.

Omdat Kinderkijkbuis de filmpjes niet zelf host, maar die van andere websites haalt, kan het in sommige gevallen even duren voordat een filmpje start. En ook komen we heel af en toe een verkeerde link tegen, als een filmpje waarnaar verwezen wordt, alweer is verdwenen. Gelukkig gebeurt dit niet vaak.

App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot-1 
App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot-2 
App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot-3 

De kracht van de app is dat alleen Nederlandstalige kindertelevisie wordt getoond, of Engelstalige waarbij de taal er niet toe doet omdat er niet in wordt gesproken. Als je die zelf op Youtube gaat zoeken, kun je lang bezig zijn voordat een geschikt filmpje in beeld komt. Dat geduld hebben kinderen meestal niet.

Kinderkijkbuis is wel afhankelijk van de kwaliteit waarmee de filmpjes op internet zijn gezet. Sommige video’s zijn veel beter dan andere, maar voor kinderen maakt de kwaliteit niet zoveel uit.

De app kiest bewust voor pedagogisch verantwoorde filmpjes; Pieter Post wel, maar Spongebob niet. Wel Koekeloere, maar geen Tom&Jerry. Het is echt de categorie filmpjes voor twee- tot achtjarigen.

App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot 2013 04 22 11 01 21 
App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot 2013 04 22 11 00 50 
App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot 2013 04 22 11 00 12 
App review Android: De Kinderkijkbuis screenshot 2013 04 22 10 59 53 
Onze review score
Pluspunten
  • Goede selectie kindertelevisieprogramma's
  • Makkelijk te bedienen door kinderen
  • Eindeloos kijkplezier
Minpunten
  • Sommige filmpjes starten niet
  • Beeldkwaliteit wisselend

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters