App review Android: Doodle Magic

Doodle Magic is een geinig tekenspelletje met bijzondere mogelijkheden. Je trekt geen gewone lijnen met je vinger, maar er verschijnt een reeks symbooltjes dat steeds wisselt. Zo krijg je grappige effecten.

App review Android: Doodle Magic screenshot-0 

De lijntjes die je trekt kunnen van alles zijn: hartjes, Androidmannetjes, sterretjes, bloempjes van allerlei soort. De reeks is niet onuitputtelijk, maar wel gevarieerd genoeg om niet snel te vervelen.

Het tekenspel valt in de categorie gimmicks. Je kunt er eigenlijk niet zoveel serieus werk mee verrichten; het is alleen maar voor de gein. Je kunt bijvoorbeeld een foto maken en die ‘opfleuren’ met je eigen bewerkingen. Door er bijvoorbeeld lijntjes met sterretjes overheen te trekken.

Grappig hierbij is dat je van tevoren nooit weet welke symbooltjes zullen verschijnen. Worden het sterretjes, bloempjes of Androidsymbooltjes? Het is elke keer weer een gok. Als een eenmaal perfect getrokken lijntje uit de verkeerde symbooltjes bestaat, is het echter eenvoudig om die te wisselen. In het menu van de app staat de optie ‘color cycle’. Als je die gebruikt, worden de reeds getekende symbooltjes vervangen door andere. En dat kun je blijven doen totdat je de goede hebt.

App review Android: Doodle Magic screenshot-1 

Het is via de app eenvoudig om plaatjes op te slaan, op internet met anderen te delen en op Twitter of Facebook te zetten. Een creatieve app zonder zo’n deel-functie kan eigenlijk ook niet meer in deze tijd; iedereen wil zijn brouwsels meteen aan iedereen laten zien. Dat kan dus.

Is een tekeningetje helemaal niks, dan hoef je alleen maar even met het toestel te schudden om het te wissen. Een handige optie; je hoeft niet in de instellingen op zoek naar een gummetje ofzo.

App review Android: Doodle Magic screenshot-2 
Onze review score
Pluspunten
  • Aardige app voor snelle tekeningetjes op je smartphone
  • Mogelijkheid om foto's te bewerken
  • Grappige symbooltjes die lijnen vormen
Minpunten
  • Vrij beperkt in functionaliteit

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters