App review Android: Endomondo

Je fietst, je loopt, maar je wilt wel eens weten hoeveel je nu eigenlijk fietst en loopt. En hoeveel calorieën je ermee kwijtraakt. Wat je gemiddelde snelheid is en op welke stukjes van je route je het ’t moeilijkst hebt. Endomondo helpt om daar inzicht in te krijgen.

App review Android: Endomondo screenshot-0 

Endomondo is een app die precies de informatie geeft die je nodig hebt. Ben je aan het lopen, fietsen, schermen of kanoën, dan krijg je een eenvoudig scherm in beeld waarmee je de stopwatch aan en uit kunt zetten. Ook kun je de chronograaf pauzeren, als je de resultaten van je loop- of fietstocht niet wilt ‘vervuilen’ als je even voor een stoplicht staat. Je kiest je sport uit en je gaat.

Wij hebben de fietstocht maar eens uitgeprobeerd, De gps houdt precies bij waar je bent. En hoe hard je rijdt op welk moment. Een tochtje van twintig kilometer naar het strand geeft keurig aan op welke momenten je het hardst gaat, en waar de fietser het moeilijker heeft om zijn tempo vast te houden. Bij thuiskomst kun je dat in de app zelf of op een computer heel precies nagaan.

App review Android: Endomondo screenshot-1 
App review Android: Endomondo screenshot-2 
App review Android: Endomondo screenshot-3 

Maar tijdens de rit zit de app ook niet stil. Letterlijk is de app niet stil. Je krijgt voortdurend peptalk te horen. Als je wat langzamer gaat, vuurt de app je aan. Als je een bepaald aantal kilometers hebt afgelegd, krijg je dat ook te horen. Nadeel bij een fietstocht is echter dat die peptalk nauwelijks te horen is, als de smartphone in je broekzak zit. Een oortelefoon is dus wel aan te raden.

Bij thuiskomst kun je niet alleen je resultaten bekijken, maar die ook delen op twitter of facebook. Je kunt ook eens kijken wat voor routes anderen hebben gereden in jouw omgeving. Dan kun je die routes ook proberen te rijden. Op die manier rijd je niet alleen wedstrijdjes tegen jezelf, maar ook tegen anderen die zo’n route fietsen. Online worden de scores keurig bijgehouden. En aardig is dat je tijdens de rit ook peptalk van je tegenstanders te horen kunt krijgen, als je dat wilt.

App review Android: Endomondo screenshot-4 
App review Android: Endomondo screenshot-5 
App review Android: Endomondo screenshot-6 
Onze review score
Pluspunten
  • Oogstrelende app
  • Gedetailleerde informatie
  • Voor vrijwel alle sporten geschikt
  • Intereactie met andere sporters
Minpunten
  • Peptalk slecht te horen zonder oortjes
  • App trekt batterij van smartphone snel leeg

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters