App review Android: Flipboard

Flipboard is een bijzonder populaire newsreader, die bijna een jaar geleden voor Android beschikbaar kwam. De newsreader wordt veel genoemd als alternatief voor de Google Reader, de rss-lezer van Google die er binnenkort mee ophoudt. Wij bekijken eens of Flipboard een waardige vervanger is.

App review Android: Flipboard screenshot-0 

Flipboard koppelt een mooie interface aan een uitgebreide set instellingen, waarmee je niet alleen de gebruikelijke nieuwsbronnen als kranten en tijdschriften kunt volgen, maar ook rss-feeds van bekende blogsites, en updates van alle belangrijke sociale netwerken. Dit komt allemaal naar je toe in een keurig en overzichtelijk geheel op het scherm van je telefoon.

De meeste newsreaders zijn niets als je er geen abonnementen in stopt. Flipboard geeft je ook informatie als je helemaal nog geen abonnementen hebt. De app is dus zowel voor de beginnende als de gevorderde gebruiker interessant.

Als je al accounts hebt bij Google+, Google Reader, LinkedIn, Instagram, Flickr, Facebook of Twitter, of nog een tiental andere nieuwsleveranciers en netwerken, kun je die allemaal aan je Flipboard koppelen. Zelfs het Chinese Weibo zit erin; het Twitter van het verre oosten.

App review Android: Flipboard screenshot-1 
App review Android: Flipboard screenshot-2 
App review Android: Flipboard screenshot-3 

Als je al een flink aantal rss-abonnementen op websites hebt lopen, kun je die gewoon door Flipboard laten benaderen. De informatie wordt op een bijzondere manier getoond. Je krijgt een preview van de artikelen, een of twee per scherm. Door je vinger van beneden naar boven te bewegen slaat de pagina om. Een beweging terug brengt de vorige pagina weer in beeld. Een tikje op het scherm geeft je het hele artikel te zien. Meestal brengt Flipboard je dan naar de originele website waar het artikel op staat.

Ook zonder enige account kun je genieten van de mogelijkheden van Flipboard. Standaard geeft de app al wat te zien in enkele categorieën. Dus zonder account of registratie kun je al meegenieten van alle nieuwsbronnen die via Flipboard zijn te benaderen. En dat zijn er heel veel. Flipboard heeft ze zelf al onderverdeeld. Nieuws, technologie, en de Flipboard Picks: je kunt daar al in gaan lezen zonder enige registratie. Je krijgt dan nieuwsberichten te zien die je waarschijnlijk niet echt zoekt, maar dat kan natuurlijk ook heel verrassend zijn.

Flipboard geeft zelf standaard Engelstalige nieuwsbronnen, maar zoals eerder gememoreerd kun je het aanbod geheel naar je eigen wensen aanpassen. Maak je een overzicht van Nederlandstalige blogs over katten, dan kun je die invoeren. Aardig is dat je verschillende accounts naast elkaar kunt gebruiken. Als je in Twitter kijkt, krijg je niet de inhoud van je Google Reader-abonnementen te zien. Op die manier houd je de zaken toch enigszins gescheiden, en dat komt het overzicht ten goede.

App review Android: Flipboard screenshot-4 
App review Android: Flipboard screenshot-6 
App review Android: Flipboard screenshot-7 
App review Android: Flipboard screenshot-5 
Onze review score
Pluspunten
  • Zeer goede nieuwsreader
  • Uitgebreide instelmogelijkheden
  • Mooie interface
  • Gratis
Minpunten
  • Niet gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters