App review Android: Google Keep

Google heeft een Evernote-achtige app in de Play Store gezet, die memo’s, notities, foto’s in een notitie en gesproken memo’s in één lijstje op je scherm verenigt. De naam: Google Keep.

App review Android: Google Keep screenshot-0 

Google Keep ziet er aardig uit, want je kunt elke memo een eigen kleurtje geven. Omdat als standaard is ingesteld dat de notities als blokken op je scherm verschijnen, wordt je telefoon zo een kleurrijk geheel.

Google Keep brengt bovenaan je scherm een balkje waarin je een notitie kunt typen of inspreken. Ook kun je een foto laten maken die dan als een soort foto-notitie – waar je tekst onder kunt tikken – op je scherm komt. Er zit ook een vinkje bij: als je een taak hebt genoteerd en die hebt volbracht, kun je daarmee een notitievelletje weggooien of archiveren.

Google Keep synchroniseert, zoals het de apps van Google betaamt, goed met alle andere Google-producten. Spreek je een memo in op je smartphone, dan staat die meteen ook op je Androidtablet en op een computer kun je via Google Drive het lijstje memo’s en notities ook bekijken. Al is het op een computer wat minder mooi, want daar verschijnen de notities alleen met een witte achtergrond, en het kleurtje dat je het op je smartphone hebt gegeven, staat er in een balkje boven.

Het synchroniseert niet echt vlekkeloos. Tik je op je pc iets bij een notitie die je eerder op je smartphone hebt aangemaakt, dan verschijnt die tekst nogal eens dubbel in beeld. En omdat het dan weer terugsynchroniseert naar je pc, staat de tekst daar ook ineens dubbel. Google heeft nog wat kinderziektes te overwinnen met deze app.

App review Android: Google Keep screenshot-1 
App review Android: Google Keep screenshot-2 
App review Android: Google Keep screenshot-3 

Ook vinden we het een beetje lastig om een notitie te verplaatsen op het scherm van een smartphone of een tablet. In de lijstweergave springt een notitie die je naar boven of beneden wilt slepen, vaak weer terug naar zijn oude plek. Dat had makkelijker gekund. We hopen dat Google daar nog wat aan gaat doen.

Het is ook niet mogelijk om een lijst van taken aan te maken door meerdere notities op elkaar te slepen. Dat was nou echt makkelijk geweest. Je kunt wel lijstjes met selectievakjes aanmaken in één notitie. Die kun je vervolgens stuk voor stuk doorstrepen door zo’n vakje aan te tikken.

Als je lang op een notitie drukt, wordt het vakje geselecteerd. Dan kun je het ergens anders heen proberen te slepen. Ook kun je het delen met je sociale netwerken, archiveren of weggooien. Je kunt de tekst niet doorstrepen, zoals in een lijst.

App review Android: Google Keep screenshot-4 
App review Android: Google Keep screenshot-5 
App review Android: Google Keep screenshot-6 
Onze review score
Pluspunten
  • Handige app voor notities
  • Mogelijkheid voor spraakmemo's en foto's
  • Kleurrijk en overzichtelijk
  • Synchronisatie met andere Google-apparaten
Minpunten
  • Synchronisatie verloopt niet vlekkeloos
  • Lastig om notitie in lijst te verplaatsen
  • Niet mogelijk om notities 'op elkaar' in een lijst te slepen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters