App review Android: Grand Theft Auto III

Een game die je zowel op een telefoon als op een tablet kunt spelen is Grand Theft Auto III. Door donkere straten speel je een voortvluchtige gevangene die door car-jackings carrière probeert te maken in de onderwereld.

App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 182816 

Het spel vergt een download van zo’n 450 mb. Daarna heb je een hele stadplattegrond in je toestel zitten. Het verhaal begint met een bevrijding uit een gevangenisbusje. Dan moet je een topcrimineel ergens afleveren. Vervolgens krijg je meer opdrachten. Ga hierheen, haal dat op, breng die persoon daarheen enzovoorts.

App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 182824 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 182904 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 182918 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 183013 

Het sturen van de auto waar je in zit, doe je met een aantal onscreen controls. Is je auto na een aantal botsingen stevig aan het roken, dan is het zaak snel uit te stappen en een nieuwe te kapen, want anders ontploft de wagen met jou erin en kun je opnieuw beginnen. Het is ook niet verstandig om de auto in het water te rijden en je kunt beter op enige afstand van de politie blijven. Die wil je graag te grazen nemen en ook dan is het spel voorbij.

Je kunt gaandeweg wat wapens bemachtigen in het spel, om te beginnen een flinke knuppel. Die heb je nodig, want de stad is vergeven van de duistere types. Criminelen, freefighters en hoeren staan hun mannetje als je met ze begint te vechten. Zit je in een auto, dan kun je over al die figuren heenrijden en blijven ze in je kielzog achter in een flinke plas bloed. Blijf niet te lang bij zo’n overreden road-pizza staan, want anders wordt jouw auto zelf gekaapt of begint een van die duistere figuren met je te vechten.

App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 221411 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 214035 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 214536 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 183440 

Lopen kan ook, en eigenlijk gaat dat ook best snel. Maar de meeste opdrachten dien je uit te voeren in een auto. Het spel heet niet voor niets Grand Theft Auto.

Aardig is dat je bij elke auto die je steelt, een nieuw muziekje te horen krijgt. Van hardcore house tot klassiek. Want de autoradio in een gestolen auto staat altijd op een niet door jouzelf gekozen zender.

App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 183549 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 213826 
App review Android: Grand Theft Auto III 2012 12 23 213836 
Onze review score
Pluspunten
 • Spelverloop goed uitgedacht
 • Klassieker van gameconsole op je Android
Minpunten
 • Grafisch wat minder sterk uitgevoerd
 • Zeer gewelddadig 16+ spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Gwystyl -

  Voor mijn gevoel wordt er nogal snel over de besturing heen gestapt, één van de weinige dingen die echt wezenlijk anders is dan bij de console of zelfs PC versie van 11/12 jaar geleden.

  Ik heb het gespeeld op een Galaxy S II en S III, en bij beide vond ik de besturing erg onhandig en nemen mijn duimen een groot deel van het scherm in, zodat het lastig is om te zien waar je heen gaat/moet. Ik weet niet of dit op een tablet beter gaat, maar op de screenshots lijkt wel meer ruimte over te blijven dan op mijn telefoon. Het is ook mogelijk om een PS3/XBOX controller aan je telefoon/tablet te hangen, maar imho gaat dat voorbij aan het idee van spelen op je mobiele apparaat.

  Ik kende het spel al van de PC-versie, en het verbaast me dus niet dat de graphics er zo uit zien of dat de auto's er uitzien zoals ze doen. Bij de PC versie kon je het radiostation veranderen, en daarbij ook je eigen station maken door (snelkoppelingen naar) MP3's te gebruiken. Als je voor de tweede keer in dezelfde auto stapt, houd je het muziekje dat opstond toen je uitstapte.

  De realiteit is dat dit een port is van een spel van ruim 10 jaar oud, en je kan dan niet verwachten dat de graphics veel anders zijn dan toen. Voor mij is het wel een stuk minder aantrekkelijk om het op mijn telefoon te spelen dan op PC; ik zal eerder de PC versie nog een keer spelen dan dat ik me op mijn telefoon door hetzelfde verhaal heen werk.

  1. bartvuijk -

   Ik moet idd zeggen dat de besturing vergeleken met bijvoorbeeld Need for Speed een stuk lastiger is. Ik heb ongelooflijk veel lantaarnpalen en voetgangers geramd. Maar dat is ook een beetje de bedoeling van dit spel natuurlijk. We gaan binnenkort eens kijken of dit in GTA Vice City is verbeterd.

   1. Gwystyl -

    Het is wel leuk als je lomp kan en mag rijden, maar voor sommige missies is het wel handig om je auto zo lang mogelijk heel te houden. Ik heb geen vier bochten achter elkaar kunnen maken zonder iets te raken, en dan is je auto vrij snel stuk :X.

    Het lijkt me trouwens leuk om bij een review zoals deze te vermelden op welk apparaat het getest is (voor zover relevant). In dit geval is de beleving op tablet of telefoon wel iets verschillend denk ik, en het lijkt me leuk om te weten of er invloed is van schermgrootte, chipsets of resolutie.

   2. bartvuijk -

    De game is getest op een LG 4X HD én een Nexus 7. We gaan zelden over een nacht ijs hier 😉 Op de Nexus 7 was de game uiteraard wat beter te bedienen vanwege het grotere scherm, verder weinig verschil. Veel gebots, ja. Maar als je in een bus ofzo gaat zitten kun je wel wat botsinkjes hebben 😉

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters