App review Android: Greedy Pigs

Greedy Pigs doet je wellicht aan Angry Birds denken, maar het is iets compleet anders. Een tower defense spelletje, waarbij je aanvalsgolven te verwerken krijgt die je koste wat kost moet tegenhouden. In dit geval zijn het hongerige varkens die je met stenengooiende dwergen te lijf gaat.

App review Android: Greedy Pigs screenshot-0 

De download kan het beste even over WiFi gebeuren, want die is bijna 13 mb groot. Daarna heb je een heel aardig spelletje op je telefoon, dat met duidelijke aanwijzingen weergeeft wat je moet doen. Het kan daarna niet meer fout gaan. Of toch?

Het spel is moeilijker dan het lijkt. Je krijgt een cartooneske landkaart in beeld met een voetpad. Langs dat pad kun je een dwerg posteren op een handige plek. Aan het eind van het pad staat een vat met bier. Daar zijn de varkens op uit. Bereiken ze dat vat, dan gaan ze met een pint vrolijk weer op weg terug. Je moet zien te voorkomen dat ze bij het vat komen door de dwerg zo langs het pad te plaatsen dat hij ze doodgooit met stenen.

En dat blijkt best lastig. Die dwerg gooit maar een steen per keer en op een gegeven moment komen er wel heel erg veel varkens langs. Gelukkig helpt de game je nog een tijdje met aanwijzingen. Je kunt nog een dwerg neerzetten bijvoorbeeld, die zijn vriend gaat helpen. Of je kunt de dwerg upgraden zodat hij meer stenen gooit.

App review Android: Greedy Pigs screenshot-1 
App review Android: Greedy Pigs screenshot-2 
App review Android: Greedy Pigs screenshot-3 

Heb je de dwergen eenmaal goed geposteerd en weet je zeker dat zelfs het kleinste Knorretje er niet meer langs komt, dan kun je het spel in de versnelling zetten.

Aardig is dat je tijdens het spel de dwergen kunt verplaatsen. Ze kunnen dus achter de varkens aan, als ze die missen. Maar het is wel lastig om ze op een andere plek te zetten. De besturing werkt zo traag dat je het weggelopen varken eigenlijk niet meer inhaalt, behalve als je de dwerg in een hoek van de straat hebt gezet. Dan kan hij het varken nog de pas afsnijden.

App review Android: Greedy Pigs screenshot-4 
App review Android: Greedy Pigs screenshot-5 
App review Android: Greedy Pigs screenshot-6 
Onze review score
Pluspunten
  • Goed tower defense spel
  • Moeilijker dan het lijkt
  • Goede instructies
Minpunten
  • Grafisch wat minder goed uitgevoerd
  • Niet gratis

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters