App review Android: Grid Size

Grid Size laat je op een simpele, grafische manier de inhoud van je telefoon zien. Wat erg handig is als je wilt weten welke grote bestanden, of mappen, het geheugen van je toestel belasten.

App review Android: Grid Size screenshot-0 

Daarmee valt Grid Size in de categorie ‘onderhoud’. Het is niet onverstandig om, net als op een pc, af en toe eens te checken hoe het staat met de harde schijf, welke bestanden en programma’s er allemaal op staan en hoeveel mb’s die in beslag nemen.

Grid Size vergt een kleine gratis download uit de Play Store. Zodra je het aanzet, begint de software de inhoud van je telefoon te scannen. Een veelkleurig palet komt in beeld met kleine teksten erboven. Die teksten zijn de mappen waarin je bestanden staan.

Op die manier kom je er heel snel achter welke bestanden het interne geheugen van je toestel bezet houden. Tien tegen een dat de categorieen foto’s en muziek een groot deel van je scherm beslaan in Grid Size. Dat zijn meestal lijvige bestanden waarvan er heel veel zijn. Als je op zo’n map klikt, zoomt Grid Size verder in, naar de onderliggende mappen die weer schermvullend worden weergegeven.

App review Android: Grid Size screenshot-1 
App review Android: Grid Size screenshot-2 
App review Android: Grid Size screenshot-3 

Op die manier kun je tot op bestandsniveau inzoomen, zodat je precies weet hoe het ervoor staat met de belasting van je interne geheugen.

Wil je geen gekleurde vlakjes op je scherm zien, maar gedetailleerde informatie over de mappen en bestanden, dan kun je overschakelen op list view; dan krijg je op volgorde van grootte een lijst in beeld met alles wat er in het interne geheugen staat.

In die list view kun je ook bestanden wissen, hernoemen of verplaatsen. Of in een nieuw mapje zetten. Dat werkt wel, maar we raden toch aan om voor dit soort operaties liever de telefoon aan een pc te hangen en dan de mappen en de bestanden te herschikken. Dat werkt toch aanzienlijk makkelijker. Grid Size is toch voornamelijk sterk in het aangeven waar de grote geheugenvreters zitten.

App review Android: Grid Size 2013 04 21 110925 
App review Android: Grid Size 2013 04 21 111053 
App review Android: Grid Size 2013 04 21 110903 
Onze review score
Pluspunten
  • Inspecteren wat er in het interne geheugen staat
  • App werkt zeer snel
  • Goed overzicht in zowel lijst- als gridweergave
  • Inhoud van geheugen te bewerken via app
Minpunten
  • Niet gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters