App review Android: HD Widgets

Het mooie van Androidtelefoons en -tablets is dat je de schermen niet alleen kunt volplempen met iconen van programma’s, maar ook met mooie widgets. Daar zijn er heel erg veel van. Hier bespreken we HD Widgets, die een diversiteit aan klokken en weerinformatie naar je homescreen brengt.

App review Android: HD Widgets screenshot-0 

Met widgets werkt het net wat anders dan met een app. Je haalt weliswaar een app op in de Play Store van Google, maar die werkt pas als je in de instellingen van je homescreen gaat en daar widgets kiest. Dan pas krijg je de diverse beschikbare widgets te zien; kleine programmaatjes die informatie tonen op je homescreen. Als je de HD Widgets hebt opgehaald uit de Play Store, staan die hier tussen.

De HD widgets zijn in diverse formaten te krijgen. Dat is handig, want zo zijn ze geschikt voor elk formaat telefoon en tablet. Heb je eenmaal een formaat gekozen, dan kun je die widget zo kleurrijk en gek maken als je maar wilt. Heb je behoefte aan weinig meer dan een basaal klokje dan kan dat natuurlijk ook, maar leuker is het om te spelen met de vele manieren waarop de widget kan worden ingevuld.

App review Android: HD Widgets screenshot-1 
App review Android: HD Widgets screenshot-2 
App review Android: HD Widgets screenshot-3 

Invullen kan met tijd- en weerinformatie, met knopjes voor een aantal standaardinstellingen van je apparaat (helderheid, wifi aan of uit, schermrotatie aan of uit, bluetooth aan of uit enzovoorts), en nog een paar van die dingen. Alles is apart instelbaar, en alle onderdelen kunnen een eigen kleurtje krijgen, of een eigen lettertype.

Wie de weg helemaal kwijt raakt in al die mogelijkheden kan ook het knopje ‘willekeurig’ aantikken. Daarmee tovert de app zelf een widget op het scherm. Bevallen de kleuren of de lettertypes niet, dan kun je die knop gewoon blijven aanklikken totdat je er een hebt die beter bevalt. En anders kun je de kleuren of andere zaken heel makkelijk aanpassen met behulp van de mogelijkheden die onderin het scherm in een balk worden getoond.

App review Android: HD Widgets screenshot-4 
App review Android: HD Widgets screenshot-5 
App review Android: HD Widgets screenshot-6 
App review Android: HD Widgets screenshot-7 
Onze review score
Pluspunten
  • Enorm veel mogelijkheden
  • Voor elk formaat Androidtelefoon en -tablet
  • Tijd, weer en instellingen onder handbereik
Minpunten
  • Alleen digitale klokken, geen analoge
  • Beperkte functionaliteit

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters