App review Android: Hoe Overleef Ik…

Een app gebaseerd op de bekende Hoe Overleef ik… boeken, bestemd voor pubers, is beschikbaar in de Google Play Store. De app beoogt met grappige cartoons levenswijsheden in de eeuwig twijfelende tieners te stouwen.

App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot-0 

Hoe overleef ik lijf, familie, liefde, ruzie, mezelf, school, verkering en zoenen? Een tiener die al deze zaken meemaakt kan er best heftig onder lijden. Gelukkig is de app er. En als de wijsheid er eentje is waar je niets aan hebt, kun je altijd nog lachen om het plaatje.

De app werkt eigenlijk erg eenvoudig. Er is weinig interactie (wel een soort brievenrubriek, waar je mee kunt lezen met de adviezen aan anderen). Er is geen beweging. Niets van dat alles. Het is min of meer een tijdschrift op je smartphone of tablet. De plaatjes zijn grappig getekend en staan vol met geschreven tekst. En er is erg veel beschikbaar om van alles en nog wat te overleven.

Hoe overleef ik stress, bijvoorbeeld. Daar krijg je een korte cursus handreflexologie. ‘Druk gedurende 20 tellen stevig met je duim op het nieren/bijnierenpunt van je linkerhand en adem rustig in en langzaam uit’, staat er. Met een plaatje van handen om aan te geven waar je precies moet drukken.

App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot-1 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot-2 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 22 00 20 

Helpt dat niet? Geen nood, er zijn nog vijftien andere suggesties. Waarbij een voorkeur bij de auteur lijkt te bestaan voor oplossingen uit het alternatieve circuit. Wat ook blijkt uit bijvoorbeeld de rubriek ‘schoon eten’ bij het onderdeel lijf. Veel suggesties gaan over vegetarisch eten, of in ieder geval biologisch.

Weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je over een glazen bol wrijven bij het onderdeel Orakel. Dan krijg je wat levenswijsheden voorgeschoteld. Die soms misschien niet zo wijs zijn. Volg je hart, is een kreet waar iedereen het wel mee eens is. Maar ‘zet het uit je hoofd’ kan onhandig zijn als het om leren voor een proefwerk gaat.

App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 21 59 18 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 22 01 04 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 21 59 27 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 22 00 49 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 22 01 26 
App review Android: Hoe Overleef Ik... screenshot 2013 02 11 21 59 53 
Onze review score
Pluspunten
  • Voor de piekerende tiener
  • Uitgebreid scala aan puberproblemen behandeld
  • Leuke en grappige tekeningen
  • Soms goede adviezen
Minpunten
  • Soms slechte adviezen
  • App niet interactief
  • Grafisch niet spannend
  • App benut mogelijkheden van telefoon of tablet nauwelijks

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters