App review Android: Hoge Nood

Op zoek naar een wc? De app Hoge Nood weet waar ze zijn. Waar je ook bent in Nederland, Hoge Nood helpt je uit de brand.

App review Android: Hoge Nood screenshot-0 

Hoge Nood biedt een groot aantal openbare wc’s, en plaatsen die niet openbaar zijn, maar waar je wel naar de wc kunt zoals benzinestations. De app is onmisbaar voor wie lang van huis gaat.

Overal in Nederland zijn openbare toiletten, je moet alleen weten waar ze zijn. De HEMA. Een NS-station. Een benzinestation. Maar ook een rijtje openbare toiletten op een recreatiestrandje bij een meer. Dat soort wc’s staan allemaal in Hoge Nood aangegeven met een kaartje, de afstand die je moet afleggen om er te komen, en – als er voor betaald moet worden – de prijs.

De app stelt de gebruikers ook in staat om een wc te reviewen. Is hij vies, kan het beter, of is het juist allemaal picobello in orde? Met een aantal sterren en een korte reviewtekst kunnen andere gebruikers worden ingelicht. Die krijgen de recensie automatisch in hun eigen Hoge Nood-app te zien.

App review Android: Hoge Nood screenshot-1 
App review Android: Hoge Nood screenshot-2 

Een beetje apart is de optie om na te gaan hoe duurzaam een toilet is. Niet echt informatie waar je op zit te wachten als je echt in hoge nood verkeert. Maar achteraf kun je medetoiletgangers via de app wel inlichten. Is er gerecycled toiletpapier? Zijn de zeepdispensers gemaakt van recycled plastic?
Er valt van alles te beoordelen. De hygiëne, de geur, de voorzieningen en de staat van het toilet. Met schuifbalkjes kun je aangeven hoe dat zit, en daar wordt een gemiddelde uit gehaald dat in de app zichtbaar wordt. Samen met alle andere reviews van dat toilet komt er dan een gemiddelde uit waarmee het toilet, als het tenminste regelmatig door Hoge Nood-gangers wordt bezocht, redelijk betrouwbaar kan worden gerecenseerd.

App review Android: Hoge Nood screenshot-3 
App review Android: Hoge Nood screenshot-4 
App review Android: Hoge Nood screenshot-5 
Onze review score
Pluspunten
  • Betrouwbaar overzicht van publiek toegankelijke toiletten in Nederland
  • Mogelijkheid tot recenseren van een toilet
  • Prijzen weergegeven
  • Onderscheid tussen mannen-, vrouwen- en invalidentoiletten
Minpunten
  • Geen gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters