App review Android: How to tie a tie

Een stropdas strikken kan op vele manieren, maar nog steeds zijn er mannen die er maar niet in slagen om zo’n slab correct om hun nek te krijgen. Geen nood. De app How to tie a tie helpt.

App review Android: How to tie a tie screenshot-0 

De app werkt eigenlijk ontstellend simpel. Je moet eerst een van de circa vijftien knopen uitkiezen, want een stropdas kun je op ontzettend veel manieren om je nek knopen. De spannende namen van al die stroppen: Atlantic, Diagonal, Four-in-Hand, Half Windsor, Kelvin, Oriental, enzovoorts.

De ene strop is nog mooier dan de andere. Er staan korte beschrijvingen bij. Atlantic is makkelijk te maken en bestemd voor sociale gelegenheden. De Kelvin wordt omschreven als ‘nauw en een beetje asymmetrisch, bedoeld voor elke gelegenheid.’ De Windsor is een uitdaging: ‘Moeilijk te maken maar perfect om indruk te maken!’

Kleine plaatjes geven aan hoe de strop er ongeveer uit komt te zien, as je het goed doet. En jou die strop goed laten strikken, dat is waar de app zich in heeft gespecialiseerd. Tik je op de Atlantic dan krijg je meer informatie over het soort strop. ‘Wijd en driehoekig, een volledige knoop die het best past bij shirts met een gespreide kraag.’ Weet je dat ook weer.

App review Android: How to tie a tie screenshot-1

 

App review Android: How to tie a tie screenshot-2

 

App review Android: How to tie a tie screenshot-3

 

Vervolgens kun je op een pijltje klikken voor het volgende plaatje en dan komen de instructies, met zeer heldere plaatjes en een kleine omschrijving. In het Engels, dus als je een strop wilt strikken, moet je dat eerst hebben geleerd. De instructies geven domweg aan wat je al op het plaatje ziet. ‘Breng het wijde uiteinde van de das onder het dunne uiteinde.’ ‘Haal het nauwe eind daarna door het midden omhoog.’ ‘Dan terug naar links.’ Zonder de plaatjes heb je hier weinig aan, maar zoals gezegd zijn die erg duidelijk.

Het leuke is dat ook een doorgewinterde stropdasdrager met deze app eens iets anders kan proberen. Wil je een gezelschap, of je baas, of hoog bezoek verrassen met een bijzondere knoop, dan kan dat, want er zijn genoeg keuzes. Waarbij ook het gedragen shirt en de soort gelegenheid waar je met de das moet opdraven, wordt meegenomen bij het advies voor een bepaalde strop.

App review Android: How to tie a tie screenshot-4

 

App review Android: How to tie a tie screenshot-5

 

App review Android: How to tie a tie screenshot-6

 

App review Android: How to tie a tie screenshot-7

 

Onze review score
Pluspunten
  • Veel keuze uit verschillende knopen
  • Goede uitleg welke knoop bij welke gelegenheid
  • Zeer duidelijke plaatjes
Minpunten
  • Filmpjes hadden het nog duidelijker gemaakt
  • Alleen engelstalig

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters