App review Android: Iron Man 3

Gelijktijdig met de film Iron Man 3 3D heeft Marvel/Gameloft een mooi Androidspel in de Play Store gezet, waarin je in de huid kruipt van de hoofdpersoon. In het spel vlieg je rond in een hypermodern harnas om vijanden te verslaan.

App review Android: Iron Man 3 screenshot-0 

De app vergt een flinke download, maar als alles eenmaal binnen is, kun je vrij snel aan de slag. Een leercurve is er nauwelijks: je gaat gewoon vliegen en dat is het.

Tijdens de vlucht moet je punten vergaren door rode balletjes te verzamelen. Pijlsnel vliegend moet je daar doorheen vliegen. Af en toe komen er ineens drones in beeld die je willen neerknallen. Dan is het zaak ze voor te zijn. Door erop te tikken, schiet je ze neer.

Na elke ‘run’ word je teruggebracht naar Star Industries waar je upgrades kunt kopen met de punten die je hebt verzameld. Je kunt ook voor een ander harnas kiezen. Maar pas op. Het spel is weliswaar gratis, sommige upgrades kosten geld. En daarvoor moet je echt de beurs trekken.

Bij elke ‘run’ krijg je van tevoren de opdracht gedetailleerd te zien. Je moet bijvoorbeeld twintig kilometer vliegen, of je moet vijftien vijanden verslaan. Het is soms best lastig, want je vliegt zo snel dat het moeilijk is om tegenstanders of tegenliggers te ontwijken of tijdig neer te schieten. Bij dit alles vlieg je in de meest diverse omgevingen: over snelwegen, stranden, door vliegtuighangars, en soms heel hoog, en soms scheer je vlak over de grond.

App review Android: Iron Man 3 screenshot-1 
App review Android: Iron Man 3 screenshot-2 

En soms schiet je ineens de ruimte in om wat vijanden te verslaan. Maar pas op. Iron Man is niet onkwetsbaar. Vlieg je tegen een vrachtwagen aan, dan ben je er geweest. Dan mag je tegen inlevering van een aantal van de verzamelde punten weer je harnas herstellen.

App review Android: Iron Man 3 screenshot-3 
App review Android: Iron Man 3 screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Zeer onderhoudend actiespel
  • Ook leuk als je de film niet hebt gezien
Minpunten
  • In-app aankopen vereist om verder te komen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters