App review Android: Karl's Castle

Karl’s Castle is, zoals de naam al aangeeft, een Duits kinderspelletje. Maar het is wel in het Nederlands. Het spelletje geeft kinderen op een ludieke manier inzicht in het Middeleeuwse kasteelleven.

App review Android: Karl's Castle screenshot-0 

Je krijgt een kasteel in beeld. De poorten gaan langzaam open en je wordt naar binnen gebracht. Daarbinnen is het een lekker zooitje. Overal liggen, staan en lopen mensen en dieren. Het kasteel van koning Karl is in vol bedrijf.

Op een cartoonachtige manier is het kasteel prachtig getekend in beeld gebracht. Het spel, als je daarvan kunt spreken, is eenvoudig. Je veegt wat heen en weer om verschillende delen van het kasteel in beeld te krijgen. Op de binnenplaats, op de torens en in de kamers is het vol leven. Tik een figuurtje aan, en er gaat wat leuks gebeuren.

Zo is er een ridder op een paard. Tik die aan en het beest draaft de poort uit. Alleen, de ridder blijft met harnas en al haken aan het ijzeren valhek. Het paard keert terug, neemt zijn baas nu omgekeerd op de rug en neemt zijn originele positie weer in. Grapje voorbij.

Als je op het gordijn tikt waar koning Karl zijn verblijf heeft, schallen twee herauten een wijsje en komt de koning op het balkon. Alleen realiseert die zich net te laat dat hij alleen zijn kroon op heeft; zijn kleren liggen nog binnen. Met een rooie kop van schaamte verdwijnt de koning weer achter zijn fluwelen gordijn.

App review Android: Karl's Castle screenshot-1 
App review Android: Karl's Castle screenshot-2 

Er zijn ook drie minigames, die worden aangegeven door een uitroepteken boven een figuurtje. Dan begint een zoekspelletje. Je moet het figuurtje opsporen in het kasteel, wat best een opgave is omdat het zo groot is. Of je moet de ratten van een rattenkoortje opsporen.

Die minigames deden het op een aantal van onze Androidapparaten niet, en op anderen weer wel. De makers beloofden ten tijde van het schrijven van deze app review een bugfix, zodat ze op alle Androidapparaten beschikbaar komen.

App review Android: Karl's Castle screenshot-3 
App review Android: Karl's Castle screenshot-4 
App review Android: Karl's Castle 2013 05 11 173642 
Onze review score
Pluspunten
  • Leerzaam voor kinderen
  • Erg mooi getekend
  • Vol met geintjes
Minpunten
  • Minigames doen het niet op sommige apparaten

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters