App review Android: Kicksend

De zomervakantie is voorbij en je smartphone zit vol met vakantiefoto’s. Het lot van die foto’s is vaak somber: ze blijven maar in die telefoon zitten en komen er nooit meer uit. Hoe krijg je die op een zeer simpele manier bij iemand anders? Wie nog niet zoveel ziet in de diverse clouddiensten, kan Kicksend gebruiken. Een zeer functionele app om snel tientallen foto’s te delen.

App review Android: Kicksend screenshot-0 

Kicksend vergt een aanmelding. Je moet je aanmelden met je telefoonnummer, e-mailadres en een wachtwoord. Dan kun je beginnen met het verzenden van foto’s.

Die zoekt Kicksend zelf op in de galerij van je toestel. Het is zeer eenvoudig om de foto’s te selecteren: je hoeft er slechts eenmaal op te tikken, en er verschijnt een vinkje. Dan klik je op ‘volgende’ en kun je een e-mailadres invoeren.

Dan is het mogelijk om nog een beschrijving van de gekozen foto’s toe te voegen, en daarna begint direct de verzending. De foto’s worden niet naar het e-mailadres verzonden. Dat is maar goed ook, want dan zou de e-mail hoogstwaarschijnlijk terugkomen: te groot. In plaats daarvan wordt een e-mail verstuurd met een link naar een website waar de foto’s in klein formaat te bewonderen zijn. Er verschijnt dus geen lijst met bestandsnamen, maar een lijst of raster met kleine plaatjes. En dat is wel zo makkelijk.

Op die website kunnen de foto’s desgewenst van een commentaar worden voorzien, maar er zit ook een downloadknop op om het plaatje direct in volle resolutie te downloaden. Ook kun je foto’s doorsturen naar iemand anders, desgewenst voorzien van een commentaartje. Op die manier kunnen de vakantiefoto’s niet alleen snel naar de grootouders worden verstuurd, maar die kunnen ze weer doorsturen aan anderen die ze willen zien.

App review Android: Kicksend screenshot-1

 

App review Android: Kicksend screenshot-2

 

Wil je weten of het allemaal goed is gegaan met de verzending, dan kun je zelf met je eigen inloggegevens van Kicksend op de website van deze app-ontwikkelaar inloggen om de verzonden plaatjes te bekijken. Ook kun je daar de foto’s zien die je zelf van anderen hebt ontvangen. Om het allemaal nog wat makkelijker te maken, kun je een lijstje met e-mailadressen van vaste contacten invoeren, waar je vaak foto’s heen wilt sturen. Zo hoef je de gegevens van opa en oma maar eenmaal in te voeren.

Onze review score
Pluspunten
  • Briljante manier om supersimpel foto's te delen
  • Geschikt voor iedereen, ook digibeten
  • Foto's op vol formaat naar website gestuurd
  • Foto's zijn daar in thumbnails te bewonderen
Minpunten
  • Geen minpunten gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters