App review Android: Modern Combat III

Wie Call of Duty weleens heeft gespeeld en dat geweldig vond, moet absoluut ook eens een kijkje nemen bij de Modern Combat-serie. Op een Androidtablet of -telefoon is dit een indrukwekkend spel, dat qua gameplay en graphics de bekendere Call of Duty-reeks goed benadert.

App review Android: Modern Combat III screenshot-0 

Bovendien is er nog een voordeel aan Modern Combat: het is er voor Android. Call of Duty is maar in een smaak in de Play Store te vinden, en daar moet je op zombies schieten. Wie een wat realistischer oorlog wil voeren, komt al snel bij Modern Combat terecht.

Het spel laat zich niet moeilijk omschrijven. Je kruipt in de huid van een soldaat met een flinke mitrailleur en een aantal granaten op zak. Vervolgens schiet je op alles wat beweegt. Je loopt door oorlogsgebieden, roeit tegenstanders uit in gebouwen, en verschanst je op de juiste momenten voor een sterkere tegenstander, zoals een helikopter. Op die manier loop je de levels door, en krijg je steeds meer mogelijkheden en upgrades tot je beschikking.

Je kunt urenlang in single player modus spelen, maar als je er zin in hebt, kun je ook online met en tegen anderen spelen in de multiplayer modus.

App review Android: Modern Combat III screenshot-1 
App review Android: Modern Combat III screenshot-2 
App review Android: Modern Combat III screenshot-3 
App review Android: Modern Combat III screenshot 2013 02 14 19 57 22 

Bijzonder aan Modern Combat III is de wijze van besturing. Wie gewend is aan een gamecontroller met knopjes, kan misschien wat moeilijk wennen aan de besturing met touchscreenbuttons. Je kunt kiezen voor verschillende controls: knoppen voor vuren, lopen, en richten op vaste plekken, of tikken op een deel van het scherm om die zaken te regelen. Of je kunt de gyroscoop in je toestel gebruiken. Dan hoef je voor beweging en rondkijken alleen maar de smartphone of tablet naar voren te buigen om vooruit te rennen, naar links om naar links te bewegen enzovoorts. Die laatste variant is handig als je je volledig wilt richten op het vuren, want door het gemis aan fysieke knopjes mis je de vuurknop nogal eens en dan ben je binnen de kortste keren morsdood.

Het spel mag dan een flinterdunne verhaallijn hebben waarbij terroristen uit Noord-Korea, Rusland en Pakistan de bad guys zijn en jij namens de VS de goeie jongen uithangt die de wereld moet redden. Maar Modern Combat zit grafisch wel geweldig goed in elkaar, en we hebben op onze Nexus 7-tablet op geen enkele manier last gehad van vervelende hikkerige vastlopers of andere slecht geprogrammeerde onhandigheden waardoor je het spel door gebrekkig werkende software verliest. Je hoeft je in dit spel alleen maar bezig te houden met het spel, en dat is al moeilijk genoeg. Die terroristen geven aardig partij.

App review Android: Modern Combat III screenshot 2013 02 14 19 59 56 
App review Android: Modern Combat III screenshot 2013 02 14 19 58 34 
App review Android: Modern Combat III screenshot 2013 02 14 19 59 10 
App review Android: Modern Combat III screenshot 2013 02 14 19 58 11 
Onze review score
Pluspunten
  • Uitmuntend oorlogsspel
  • Gamecontrols handig uitgedacht voor touchscreen
  • Sterke computertegenstander
  • Grafisch heel mooi uitgevoerd
  • Niet al te duur
Minpunten
  • Vaak dood door missen van de onscreen vuurknop
  • Dun verhaal
  • Wint geen originaliteitsprijs

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters