App review Android: Monopoly Millionaire

Het is crisis, dus we mogen weer dromen van grote bergen geld. Net als het bordspel Monopoly, dat in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw is bedacht, is er nu voor de smartphone ook een spel waarbij je dan weer zwemt in het geld, en dan weer al je straten op hypotheek moet leggen om de rekeningen te betalen. Monopoly Millionaire.

App review Android: Monopoly Millionaire screenshot-0 

Monopoly Millionaire is bedacht door spellengigant Electronic Arts en dat staat garant voor geweldig goede graphics. Hoewel het een bordspel is, is er erg veel moeite gestoken om het spel er prachtig uit te laten zien.

Over het spelverloop valt eigenlijk niet zoveel te vertellen. Je rent met een voorwerp rond het bord, koopt straten, gooit dobbelstenen, trekt kanskaarten en betaalt huur aan andere spelers en af en toe belasting. Kortom: Monopoly zoals we het gewend zijn, maar dan op je smartphone.

Maar EA zou niet zo heten als er niet wat extra’s aan zouden zijn toegevoegd. Zo is het mogelijk om je ‘pion’ te upgraden. Speel je met een auto of een boot als symbool, dan kun je die voor veel geld upgraden tot een steeds vettere wagen of een gigantisch jacht. Terwijl je begint met een soort Donald Duck-autootje en een roeiboot.

App review Android: Monopoly Millionaire screenshot-1 
App review Android: Monopoly Millionaire screenshot-2 

De app biedt helaas geen Nederlands bord. Dus geen Kalverstraat, niet ga terug naar Barteljorisstraat. Je krijgt onbekende Amerikaanse straten en steden in beeld. Maar dat is na een kleine gewenning niet zo erg. Aardig is dat het spel je in het begin goed helpt om de regels en de mogelijkheden te begrijpen.

Het spel kan tegen de computer worden gespeeld, maar ook tegen een andere speler. Je kunt een doel ingeven aan het begin. De eerste met een of twee miljoen dollar op zak is de winnaar. Dus je hoeft niet andere spelers helemaal failliet te spelen. Dit is handig, want zo is het spel te doen op een smartphone; je zit niet urenlang te turen naar het scherm waardoor de aanslag op de batterij van het toestel beperkt blijft.

Als je even nadenkt, bijvoorbeeld of je een straat wilt kopen of liever laat veilen, moet je wel oppassen dat het scherm niet uit gaat. Dan kun je de app weer opnieuw opstarten. Dat is een beetje ergerlijk. Je wordt overigens wel op hetzelfde punt in het spel teruggebracht waar je het ‘verlaten’ hebt.

App review Android: Monopoly Millionaire screenshot-3 
App review Android: Monopoly Millionaire screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Prachtige graphics
  • Goede gameplay
  • Zuigt batterij niet snel leeg
Minpunten
  • Vergt enige studie: doe vooral de tutorial
  • Spel spelen met twee personen een beetje onhandig
  • App sluit af als je even niets doet

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters