App review Android: Moxier Mail

Moxier Mail is een uitstekend programma om je zakelijke e-mail en agenda te beheren op je telefoon. Het programma is duur, maar daar staat hoge kwaliteit tegenover. Want Moxier Mail kan bijna alles.

App review Android: Moxier Mail Pro screenshot-0 
App review Android: Moxier Mail Pro 2013 06 14 112538 

Sommige Androidtelefoons hebben moeite met het synchroniseren met een Microsoft Exchange-server. En dat zijn servers die bijna elk bedrijf gebruikt. Wie nooit problemen wil hebben met Exhange op de telefoon, kan Moxier Mail installeren. Niet alleen worden de instellingen automatisch opgepikt, ook biedt het programma uitgebreide mogelijkheden om de mail efficiënt te beheren.

Vooral zakelijke gebruikers krijgen nogal wat e-mail op een dag. Met Moxier Mail is het mogelijk om de dringende en minder dringende mail te scheiden door filters te gebruiken. Zo kunnen de meest noodzakelijke mails het eerst worden behandeld.

Daarbij biedt Moxier Mail toegang tot alle gebruikelijke Exchange-taken voor mail, agenda en contactpersonen, zodat je op het kleine scherm van een smartphone zo’n beetje dezelfde taken kunt doen als achter een pc.

De kalender van de Exchange-server wordt ook gesynchroniseerd door Moxier Mail. Het invoeren van een afspraak gaat met Moxier Mail een stuk simpeler dan met de standaard kalender-app van Android. Als je aan een balie staat en een afspraak noteert, wil je niet te lang op je telefoon prutsen. Moxier Mail zorgt ervoor dat je afspraak er snel in staat.

App review Android: Moxier Mail Pro screenshot-1 
App review Android: Moxier Mail Pro 2013 06 14 120347 
App review Android: Moxier Mail Pro 2013 06 14 120204 

De app is gratis te krijgen in de Google Play Store, maar er is ook een betaalde versie met meer mogelijkheden. Voor die mogelijkheden betaal je flink: bijna vijftien euro. Daarmee heb je echter wel het hele programma ‘ontsloten’, zodat alle opties kunnen worden gebruikt.

Moxier Mail verschijnt met een zwarte achtergrond op je scherm. De kleuren van mail, afspraken enzovoorts kun je aanpassen, maar die achtergrond niet. Dat is aan de ene kant een klein nadeel, aan de andere kant spaart Moxier Mail zo de batterij van de smartphone. Wat een goede zaak is, want die accu’s gaan doorgaans niet langer dan een dag mee op een lading.

Het hoofdscherm van Moxier Mail brengt aan de onderkant vijf touch buttons. Voor mail, agenda, contacten, taken en nog een switch waarmee je snel kunt schakelen tussen pushberichten en handmatig synchroniseren. Dus als je in het buitenland bent en je wilt zelf alleen op plekken met wifi je mail ophalen, kan dat via die switch worden geregeld.

Beetje overbodig is dat bovenaan het hoofdscherm ook touchbuttons zitte voor e-mail, kalender en taken.

Standaard brengt Moxier Mail alleen de ongelezen post in beeld. Pas als je op de mailknop boven of onder het scherm drukt, krijg je alle mail te zien, ook de gelezen e-mails.

De kalender biedt alle gangbare verschijningsvormen, zoals een lijst met afspraken, dag, week, maand maar geen jaarkalender. Die is ook wat onpraktisch op een smartphone. Als je in de maandweergave op een dag drukt, krijg je de dagweergave weer in beeld.

Klein nadeel van Moxier Mail is dat handmatig synchroniseren via het menu verloopt, en niet door een veeg naar beneden, zoals bij de Gmail-app voor Android of de mail-app van de iPhone. Het vergt een extra tikje. Maar onoverkomelijk is dit niet.

App review Android: Moxier Mail Pro 2013 06 14 120326 
App review Android: Moxier Mail Pro 2013 06 14 120252 
App review Android: Moxier Mail Pro 2013 06 14 120223 
Onze review score
Pluspunten
  • Uitmuntend e-mailprogramma
  • Goede integratie met Microsoft Exchange
  • Goed aanpasbaar aan persoonlijke wensen
  • Synchroniseert mail, agenda, taken en contactpersonen
Minpunten
  • Dure app
  • Handmatig synchroniseren kan niet met veegbeweging

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters