App review Android: Sara Cooking

Een kookcursus waar je niet alleen lol van hebt, maar ook nog wat van leert. Dat biedt Sara’s Cooking Class (Sara’s kookcursus), die geheel Nederlandstalig in de Play Store van Google is te vinden.

App review Android: Sara Cooking screenshot-0 

Om te beginnen word je welkom geheten door Sare zelf; een druk in beslagkommen roerende dame die diverse receptsoorten aanbiedt. Kerstrecepten, lekkernijen, Sara’s favorieten: kies maar.

Wij willen wel eens weten wat Sara’s favorieten zijn. Begeleid door een behangerig muziekje worden we welkom geheten in de keuken waar we een pizza, sushirolletjes, een rode chocoladetaart en nog wat lekkere dingen kunnen maken. Wij besluiten om eenvoudig te beginnen met een fruitsmoothie.

Sara begint tegen je te praten. Ze heeft het warm en heeft trek in onze fruitsmoothie. Nou, daar gaan we haar aan helpen. Je kunt op recept tikken, en dan krijg je een serieuze lijst ingrediënten te zien die je zelf in huis kunt halen. Maar wij willen spelen. En dan komt een aanrechtblad met koelkast en een tafel en een oven in beeld. Werk aan de winkel!

App review Android: Sara Cooking screenshot-1 
App review Android: Sara Cooking screenshot-2 

Witte handjes helpen je om te doen wat je moet doen. Namelijk eerst de ingrediënten uit de koelkast halen en alle keukengereedschap. In ons geval een schilmesje en een flink hakmes. En een banaan, kiwi, mango en een appel.

Nu de banaan op de snijplank gelegd en gepeld. En dan pakken we het mes erbij. Hup, de banaan is in partjes. Nu de appel schillen en snijden, enzovoorts. Bovenin waarschuwt een zenuwachtige wekker dat we het een beetje sneller moeten doen.

Zo, het fruit in partjes, en Sara komt met de duim omhoog in beeld fietsen om te vertellen dat het al ergens op begint te lijken. Een ster verdiend. Nu gaan we door met een keukenmachine en een pak sojamelk. Hoera, onze perziksmoothie is klaar. We mogen door met de bessensmoothie.

En zo biedt het spel enkele tientallen recepten. Het spel is vooral bedoeld voor kinderen die echt willen leren koken, en zo een keurig voorbeeld krijgen hoe het allemaal in zijn werk gaat met al die messen, schillers en keukenmachines. De echte recepten zitten er ook bij, dus het kan ‘voor het echie’ worden nagespeeld in de keuken. Waardoor een ouder niet verbaasd moet zijn als zijn kind na verloop van tijd echte fruitsmoothies, appeltaarten of chocoladecakes op tafel zet.

App review Android: Sara Cooking screenshot-3 
App review Android: Sara Cooking screenshot-4 
App review Android: Sara Cooking screenshot-5 
Onze review score
Pluspunten
  • Leuk spel met serieuze ondertoon
  • Nuttig om te leren koken
  • Ook gratis 'lite' variant verkrijgbaar
Minpunten
  • Muziekje mag wat zachter

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters