App review Android: Skater Boy

Als je niet de hele dag naar het scherm van je smartphone of tablet wilt kijken, als je af en toe nog zinvolle gesprekken met huisgenoten wilt voeren of als je binnenkort een examen of belangrijk sollicitatiegesprek hebt, moet je één ding absoluut niet doen. Skater Boy op je telefoon zetten.

App review Android: Skater Boy screenshot-0 

Skater Boy is een ontzettend simpel tweedimensiomnaal platformspelletje, waarin je een jochie bent dat van links naar rechts moet skaten. Daarbij moet je hindernissen overwinnen en sterretjes verzamelen. Tot zover niets bijzonders.

De graphics zijn ook niet eens geweldig bij dit spelletje. Het is allemaal erg simpel uitgevoerd. Het jochie dat je moet besturen, heeft altijd dezelfde grijns op zijn gezicht en de omgeving is eigenlijk erg saai: meestal een blauwe wolkenlucht en een muurtje met hindernissen waar je overheen moet. Wat is er dan zo spannend aan dit spel?

Wellicht is dat een beetje te verklaren uit de eenvoud van de besturing. Er zijn twee onscreen knoppen, een pijl naar rechts en een pijl omhoog. Druk je meerdere keren op een van de pijlen, dan ga je of harder, of hoger. Simpel zat. En de besturing kan dan ook geen probleem zijn bij dit spelletje.

App review Android: Skater Boy screenshot-1 
App review Android: Skater Boy screenshot-2 

De app laat links bovenin een balkje zien met de plek waar je bent. Er staat een witte lijn met rode blokjes. Ben je zo’n blokje, een grote hindernis, eenmaal voorbij, dan keer je daarheen terug als je daarna nog crasht met je skateboard. Zo hoef je niet steeds van vooraf aan te beginnen en dat is een goede toevoeging van dit platformspelletje.

Eerst moet je alleen maar uitkijken voor diepten waar je niet in moet vallen, en je moet tijdig omhoog springen om over hekjes te gaan glijden met je skateboard. Daarna komen er steeds meer hindernissen bij: plantenbakken, vuilnisbakken, brandkranen. Struikel er niet over, want dan word je weer teruggebracht naar het laatste rode blokje waar je bent gebleven. In de loop van het spel komen er ook bewegende hindernissen bij. Zoals scooterrijders die je tegemoet rijden. Handig: die toeteren even als ze je zien aankomen. Zo weet je dat je meteen over ze heen moet springen.

Het spel is voorzien van redelijk irritante muziek, maar dat is heel makkelijk uit te zetten. Ook de geluiden die je skater maakt (waah! als hij neerstort) kun je door een tikje op het scherm uitzetten.

App review Android: Skater Boy screenshot-3 
App review Android: Skater Boy screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Uren speelplezier
  • Gameplay lijkt op allereerste Super Mario-spel
  • Gratis
Minpunten
  • Simpele graphics
  • Als het spel helemaal uit is, ben je er ook wel klaar mee

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters