App review Android: Smart Tools

Bij Smart Tools denk je misschien aan een softwarepakketje waarmee je zogenaamd ‘onderhoud’ aan je telefoon pleegt. Geheugenbeheer, apps verwijderen, dat soort zaken. Maar Smart Tools is echt precies wat de naam aangeeft. Een echte gereedschapskist. In je zak.

App review Android: Smart Tools screenshot-0 

Smart Tools stelt automatisch het formaat van het scherm van je telefoon vast. Daarna kun je gebruikmaken van een meetlat, gradenboog, waterpas, schroefdraad en meer van die handige dingen.

Eerst het eenvoudigste: de meetlat. Die zet op je telefoon een keurige centimeterverdeling aan de lange rechterkant van het scherm . Met een rood lijntje. Zodat je iets op het scherm kunt leggen om het te meten. Een knikker of een aansteker bijvoorbeeld. Bij dat rode lijntje verschijnt precies, in millimeters, het formaat van het gemeten object. Ook de breedte kan worden gemeten.

De gradenboog kan op drie verschillende manieren worden weergegeven. De leukste vinden wij de gradenboog waarbij gebruik wordt gemaakt van de camera van de telefoon. Zo kun je precies meten hoe scheef de toren van Pisa staat. Of hoe recht de Domtoren van Utrecht. Of hoe scheef een boom in je tuin precies is.

App review Android: Smart Tools screenshot-1 
App review Android: Smart Tools screenshot-2 
App review Android: Smart Tools screenshot-3 

De waterpas doet wat het belooft: aangeven of iets waterpas is. Je kunt de telefoon plat op een object leggen om er achter te komen of het waterpas is. Ligt de ‘knikker’ in het midden van de roos, dan is dat het geval. Voorwaarde is wel dat je telefoon niet over een afgeronde achterkant beschikt, anders ligt de telefoon zelf niet waterpas.

De Smart Tools geeft ook toegang tot de led-flitser van de camera. Die kan als zaklamp worden gebruikt. Afstand meten kan ook, hoewel dat enige studie vereist: een kleine studie vooraf is noodzakelijk. De app helpt je met instructies. Voorts biedt de app nog een geluidsmeter. Die precies weergeeft hoeveel deciBel het toestel opvangt.

App review Android: Smart Tools screenshot-4 
App review Android: Smart Tools screenshot-5 
App review Android: Smart Tools screenshot-6 
Onze review score
Pluspunten
  • Handige set gereedschappen voor kleine klusjes
  • Handig gebruik van de camera
  • Automatisch aangepast aan elk schermformaat
Minpunten
  • Kan meetlat, gradenboog enz. niet echt vervangen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters