App review Android: Spy Mouse

Spy Mouse is een EA-spel waarbij je in de huid van een muis kruipt. Die, niet geheel verrassend, het verzamelen van kaas tot zijn grootste taak mag rekenen. Hoe jouw muis het ervan afbrengt, hangt geheel af van je eigen slimheid.

App review Android: Spy Mouse screenshot-0 

Spy Mouse wordt namelijk voortdurend dwarsgezeten door katten. En nog eens katten. Die weliswaar een vast pad volgen, maar altijd in de weg lopen en je te grazen nemen als dat maar even mogelijk is.

Het spel brengt je eerst op een plattegrond. Daar verschijnt een weg op, en een huis. Dat huis moet je binnengaan. Daar komt een kamer in beeld met een kat, die over een stippellijn een vaste route aflegt. Die kat moet je om de tuin zien te leiden.

Want elders in die kamer zie je een stuk kaas liggen. En misschien nog eentje. Alle stukjes kaas moet je verzamelen, voordat de bevrijdende muizendeur in beeld komt waar je naartoe kunt ontsnappen. Terwijl die kat al achter je aan zit, en sneller is dan de muis.

App review Android: Spy Mouse screenshot-1 
App review Android: Spy Mouse screenshot-2 

Je muis krijgt het steeds moeilijker. De eerste niveau’s zijn nog goed te doen, maar na een paar levels moet je echt gaan nadenken hoe je die muis moet laten lopen. Een route uitzetten voor je muis kan namelijk maar één keer, en die kan dan niet meer worden gewijzigd. En als je een verkeerde route uitstippelt, komt de kat je onherroepelijk opvreten.

Zo steel je kazen uit huis na huis, waarbij de opdracht steeds wat moeilijker wordt. Je hebt huizen met twee of wel drie katten. Je hebt blinde katten, die je niet zien (ze hebben zonnebrillen op) maar wel horen. En je hebt katten die je heel makkelijk om de tuin kunt leiden door ze tegen een muur te laten lopen, of je kunt ze hypnotiseren door de televisie aan te zetten. Daar gaat zo’n kat dan ademloos naar zitten kijken terwijl jij de koelkast leegrooft.

App review Android: Spy Mouse screenshot-3 
App review Android: Spy Mouse screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Grafisch mooi uitgevoerd
  • Veel levels
  • Onderhoudend, verveelt niet snel
Minpunten
  • Beetje makkelijk

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters