App review Android: Temple Run 2

Temple Run 2 is uit en het spel is al miljoenen keren gedownload uit de Play Store. Het spel is dan ook flink verslavend. Je blijft maar rennen.

App review Android: Temple Run 2 screenshot-0 

Temple Run 2 is een klassiek renspelletje. Met een enorme aap achter je aan moet je een parcours afleggen over bruggen, door gangen en over peilloze diepten. Onderweg moet je geldstukken verzamelen. Allemaal met die aap op de hielen.

Het spel vergt snel reageren. Als je een bocht mist, lig je zo in de diepte en kun je opnieuw beginnen. Loop je iets te langzaam, dan zal die aap je grijpen en doden. En als je zo ongelukkig bent om te laat te bukken als je onder een laag viaduct door moet, dan zal je hoofd met een onprettig splash-geluid uiteenspatten op de rotsen.

Gedurende het spel kun je, naarmate je meer geld verzamelt, wat nieuwe mogelijkheden aanboren. Je kunt het standaardmannetje bijvoorbeeld vervangen door een sexy dame.

Het lopen in het spel is makkelijk genoeg, maar je gaat naarmate het spel vordert wel steeds sneller lopen. En dat vergt steeds snellere reacties. Obstakels kun je eenvoudig door een veeg omhoog (om te springen), veeg omlaag (om te sliden), of een veeg opzij (links of rechts gaan) omzeilen. Maar de timing wordt steeds belangrijker. In de loop van het spel gaat alles zo razendsnel dat je zeer geconcentreerd bezig zult zijn om de tocht foutloos af te leggen.

App review Android: Temple Run 2 screenshot-1 
App review Android: Temple Run 2 screenshot-2 

Grafisch is het spel prima in orde, en de gamecontrols met die vegen zijn handig bedacht voor een touchscreen. Het spel is op een tablet erg goed te spelen en ook op een telefoon valt het niet tegen, hoewel de ruimte voor fouten daar nog wat kleiner aanwezig lijkt te zijn.

Het spel stelt je in staat om een beetje te smokkelen als je weer eens een dodelijke fout hebt gemaakt. Tegen inlevering van wat geldstukken kun je een doodsmak ongedaan maken. Ook zijn er onderweg upgrades om doorheen te lopen, zodat het geld vanzelf naar je toe komt. Een aardige vinding.

App review Android: Temple Run 2 screenshot-3 
App review Android: Temple Run 2 screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Verslavend spel
  • Handige onscreen controls
  • Gameplay zit goed in elkaar
  • Mooie graphics
Minpunten
  • Vergt nogal wat oefening

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters