App review Android: Whatsapp to text

Als je Whatsappberichten uitwisselt, wil je wel eens wat bewaren. Nu kun je op sommige Androidtelefoons wel screenshots bewaren, maar als je tekst uit een Whatsappdiscussie wilt kopieren naar een e-mail of een Word-document of zoiets, wordt het al lastiger. WhatsApp tot text voorziet hierin.

App review Android: Whatsapp to text screenshot-0 

Whatsapp to text doet precies wat de titel belooft. De tekst van een Whatsappdiscussie wordt bewaard in eenvoudig tekstformaat. Die tekst kun je vervolgens overal in plakken. Waarbij meegestuurde plaatjes, emoticons (waar Whatsapp nogal rijk aan is) en geluidsbestanden niet worden meegekopieerd. Het gaat uitsluitend om de platte tekst, en emoticons worden ook in ascii-tekens vertaald.

De keuzes die de app aanbiedt, zijn: alle Whatsappberichten bewaren in een groot tekstbestand op de sd-kaart op je telefoon, maar dan heb je – zeker als je wat actiever bent met Whatsapp- waarschijnlijk honderden of duizenden berichten door elkaar staan. Je kunt ook per chat-partner selecteren, en dat is handiger. Verder selecteren kan ook, op de inkomende en uitgaande berichten. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de uitgaande berichten van jezelf aan een bepaalde persoon op een rijtje zetten.

De tekst kan in txt, csc, excel- of html-bestand worden bewaard. Standaard selecteert Whatsapp to text de sd-kaart als de plek waar de bewaarde bestanden heen moeten, maar dat kun je ook wijzigen. Als je op Export klikt, krijg je een standaardtitel voor het aan te maken bestand te zien, dat standaard zoiets luidt als ‘wachat_20121014’. Handig, met de datum van bewaren erin. Je kunt dat zelf overigens veranderen als je dat handiger vindt.

App review Android: Whatsapp to text screenshot-1 
App review Android: Whatsapp to text screenshot-2 
App review Android: Whatsapp to text screenshot-3 

Het saven gaat razendsnel. Klik je het bewaarde tekstbestand open, dan krijg je echter nogal een potpourri van tekst te zien. Wel met keurig alle details erbij, maar lang niet zo mooi als in Whatsapp zelf.

Daarvoor lijkt deze app ook niet echt bedoeld. Het is bedoeld om een archief van je Whatsapp-chats te bewaren voor als je informatie uit zo’n discussie later nog eens nodig denkt te hebben. Voor dat eenvoudige doel volstaat Whatsapp to text prima.

App review Android: Whatsapp to text screenshot-4 
App review Android: Whatsapp to text screenshot-5 
App review Android: Whatsapp to text screenshot-6 
App review Android: Whatsapp to text screenshot-7 
Onze review score
Pluspunten
  • Makkelijke manier om berichtengeschiedenis in WhatsApp te bewaren
  • Opslaan gaat razendsnel
  • Berichtenhistorie per persoon te bewaren
  • Berichtenhistorie uit te splitsen naar in- en uitgaand verkeer
Minpunten
  • Alleen platte tekst wordt bewaard
  • Emoticons veranderen in rare tekens

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters