App Review Android: WiFi Analyzer

Soms ben je op zoek naar een gratis toegankelijk WiFi-netwerk, maar krijg je het maar niet voor elkaar om er verbinding mee te maken. Of je WiFi-modem thuis geeft geen verbinding. Dan kan er van alles aan de hand zijn. De WiFi Analyzer helpt je om de oorzaak van een slechte verbinding te achterhalen.

App Review Android: WiFi Analyzer screenshot 2012 09 10 09 16 04

 

De WiFi Analyzer komt in beeld met alle ‘opgesnoven’ WiFi-netwerken in je buurt. Die worden, heel makkelijk, in verschillende kleuren weergegeven. Ben je thuis en wil je weten hoe het zit met je eigen access points, dan haal je die er zo snel uit. De namen worden natuurlijk ook weergegeven.

De beste netwerken geven een hoge toren weer op je scherm, de slechtste een lage. Het valt op dat ze voortdurend in beweging zijn. Blijkbaar zijn WiFi-verbindingen, ook als je zelf helemaal niet beweegt, aan flinke schommelingen onderheving.

De schaal waarop de ‘torentjes’ worden weergegeven, is in decibellen. Daarin wordt de signaalsterkte gemeten. Wil je er meer over weten, dan klik je op een oogje in de menubalk. Dan kun je kiezen voor andere soorten weergaven: een tijdgrafiek, waarop valt te zien hoe de kwaliteit van de netwerken gedurende een paar minuten is; een kanaalbeoordeling, waarop je kunt zien welke WiFi-kanalen in je buurt het meest bezet zijn, een lijst van access points en een signaalmeter.

App Review Android: WiFi Analyzer screenshot 2012 09 10 09 16 19

 

App Review Android: WiFi Analyzer screenshot 2012 09 10 09 16 31

 

App Review Android: WiFi Analyzer screenshot 2012 09 10 09 16 52

 

We stoppen even bij die signaalmeter, want die is interessant voor mensen die op jacht zijn naar een goede verbinding. Op een smartphone wordt altijd zeer summier, met maximaal vier streepjes, weergegeven hoe sterk de verbinding van een bepaald netwerk is. De signaalmeter kun je gebruiken als een soort Geigerteller. Loop ermee heen en weer, zie de naald bewegen van geel naar groen, en stop voor de plek waar het access point naar keuze staat. Zo heb je gegarandeerd de beste verbinding. Het is mogelijk een geluidje in te stellen, net als bij een Geigerteller, dat je vertelt hoe ‘warm’ je bent. Wij hebben dat snel uit gezet.

Via een helpfunctie word je naar een website gebracht met uitleg over de werking van de app. Er wordt uitgelegd hoe je een ander kanaal voor je WiFi-modem kunt kiezen, om interferentie met modems in de buurt te voorkomen.

App Review Android: WiFi Analyzer screenshot 2012 09 10 09 17 00

 

App Review Android: WiFi Analyzer screenshot 2012 09 10 09 17 07

 

Onze review score
Pluspunten
  • Snuift alle WiFi-netwerken op
  • Geeft veel details weer
  • Op verschillende manieren in beeld te brengen
  • Naar keuze een of meer netwerken analyseren
Minpunten
  • Grafisch wat simpel uitgevoerd

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters