App review Android: Wombi Detective

Wombi Detective is een soort supereenvoudige Cluedo op het scherm van je smartphone. Je kruipt in de huid van een prive-detective die een zaak moet oplossen.

App review Android: Wombi Detective screenshot-0 

Wombi is een soort uil met een hoed op, die in een traditioneel kantoortje van een detective uit de jaren vijftig achter een bureau zit te wachten op een nieuwe klus. En die komt vanzelf, als jij op de grote Play-knop tikt die voor zijn neus hangt.

Zodra je hebt getikt, krijg je zijn bureau in beeld waarop een telefoon begint te rinkelen. Nu heb je een telefoon in je smartphone. Neem op, en er verschijnt een ander dier in beeld dat in onbegrijpelijke taal een vraag stelt. Meestal is hij iets of iemand kwijt, en dat voorwerp komt dan in beeld. Dan moet je hem vragen gaan stellen.

Onderin beeld verschijnt een vast kluslijstje. Je vraagt naar de kleur ogen, de hoed die de dader op had, en de lengte. Die aanwijzingen krijg je van het dier dat je hulp vraagt. De plaatjes veranderen. In bijvoorbeeld groene ogen, een rode baret en een lengte die op schaal wordt aangegeven. Vervolgens komt een line-up in beeld, zo’n rijtje mensen die van straat is geplukt en waar de dader tussen staat. Met behulp van de drie aanwijzingen moet je de juiste persoon eruit pikken. Dat is niet moeilijk.

App review Android: Wombi Detective screenshot-1 
App review Android: Wombi Detective screenshot-2 

Heb je de persoon gevonden, dan gaan we weer een plaatje verder, terwijl de hele tijd nogal hard een sfeermuziekje in je oren tettert. We gaan naar een plattegrond waar drie foto’s bij worden getoond. Aan de hand van de voorwerpen moet je die plaatsen op een plek in de plattegrond. Moet je in het huis wezen, dan krijg je foto’s van voorwerpen in beeld die in huis worden gebruikt. Moet je op het strand zijn, dan worden er plaatjes van schelpen getoond en gebeurt het allemaal in het bos, dan komen er blaadjes en bomen op de foto’s. Breng de foto’s allemaal naar de juiste plek op de plattegrond. Er verschijnt een nieuw plaatje en nu kan de opsporingsactie echt beginnen.

Moet je bijvoorbeeld de zoekgeraakte teddybeer van meneer Nijlpaard opzoeken op het strand, dan krijg je een metaaldetector om de knuffel onder het zand op te sporen. Kennelijk zit er geen zaagsel, maar ijzervijlsel in het beest. Is het in het bos, dan moet je gaten graven met een schep totdat je het voorwerp hebt gevonden. Het is allemaal erg simpel en na een paar keer proberen heb je het voorwerp wel te pakken.

En dan krijg je een dossiermap in beeld waar je een stempel ‘voltooid’ op mag drukken. Einde verhaal.

App review Android: Wombi Detective screenshot-3 
App review Android: Wombi Detective screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Puzzel voor kinderen
  • Beeldt kort verhaaltje uit
  • Opsporen is niet moeilijk
Minpunten
  • Soms wel heel makkelijk
  • Dure app voor de mogelijkheden die het biedt

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters