App review Android: Yellowbrick

Met Yellowbrick kun je met je smartphone betalen voor parkeren in vijftig steden en tientallen parkeergarages van Q-park in Nederland. Maar ook als je dat niet wilt, is de Yellowbrick-app handig. Want je kunt informatie opvragen waar je het dichtstbij gratis kunt parkeren.

App review Android: Yellowbrick screenshot-1 

Wil je parkeren, dan is het leuk om van tevoren te weten waar je kunt staan en hoeveel het kost. In veel steden is betaald parkeren ingevoerd. Desgewenst kun je een (gratis) abonnement nemen bij Yellowbrick om te betalen via je telefoon in plaats van de parkeermeter op straat. Voordeel daarvan is dat je nooit meer een boete krijgt. Het nadeel is beperkt: extra transactiekosten bovenop je parkeerkosten, van 32 cent.

Er zijn meerdere bedrijven die betalen via een app of een telefoon aanbieden. Wij blijven even bij Yellowbrick, omdat deze app ook handig is voor mensen die er geen abonnement hebben. Want als je helemaal geen gebruik wilt maken van de dienstverlening van Yellowbrick maar incidenteel wel ergens wilt parkeren, dan is de app behulpzaam bij het zoeken naar een voordelige, of zelfs gratis parkeerplaats.

Zo kun je op twaalf loopminuten van het Amsterdams Centraal Station al gratis parkeren. Weliswaar in Amsterdam Noord, maar toch. Even de benenwagen nemen (en de pont) en je bent in het centrum van de hoofdstad, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de doortikkende parkeermeter. Of parkeerwachters die je een wielklem bezorgen.

App review Android: Yellowbrick screenshot-0 
App review Android: Yellowbrick screenshot-2 

Zit je niet zo met parkeerkosten, dan kun je ook in beeld krijgen wat het per uur kost om ergens te staan. In een parkeergarage of gewoon op straat. Meestal zijn die tarieven verschillend. Op straat is het vrijwel altijd een stuk duurder. Met de app kun je zoeken naar een plek waar je voordelig kunt parkeren in de buurt van je bestemming.

En als klap op de vuurpijl kun je via de app direct Google Navigatie laten starten om je naar die voordelige parkeerplek te brengen. Niet meer zoeken en rondjes rijden, gewoon de kaart volgen. Als er navigatieprogramma’s op je smartphone staan, kun je daar desgewenst ook mee navigeren naar de parkeerplek van je keuze.

App review Android: Yellowbrick screenshot-3 
App review Android: Yellowbrick screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Parkeeradvies ook voor niet-klanten
  • Makkelijk betalen voor parkeren in steden
Minpunten
  • App loopt af en toe vast

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters