App review: Autobingo (iPhone)

Spellenfabrikant Jumbo kwam onlangs met een nieuwe app: autobingo. Leuk voor de kinderen op de achterbank tijdens lange autoritten naar het zuiden.

Autobingo werkt precies hetzelfde als de boekjes met plaatjes van zaken die je onderweg tegen komt die je in diverse winkels kunt krijgen. Dit is dus de digitale variant.

App review: Autobingo (iPhone) img 0218

 

In de bekende bingoboekjes staan pagina’s volgetekend met plaatjes van zaken die je onderweg kunt tegenkomen. Zie je een fabriek, dan kruis je de fabriek door. Staat er een politieauto op je blaadje, dan streep je die door zodra je er eentje voorbij ziet rijden. Enzovoorts. Heb je de kaart vol, dan roep je bingo en heb je gewonnen.

Niet veel anders werkt dit in de Jumbo-app. Je krijgt een kaart om te proberen met negen plaatjes erop, en de achterbank kan beginnen. Wel een beetje vreemd is dat Jumbo beweert dat je tegen elkaar kunt spelen. Maar daar heb je dan toch echt meerdere iPhones voor nodig, voor elk kind een.

App review: Autobingo (iPhone) img 0216

 

App review: Autobingo (iPhone) img 0219

 

App review: Autobingo (iPhone) img 0220

 

De gratis versie van de app biedt maar een bingokaart. Wil je meer, dan moet je een pakketje kaarten ophalen uit de App Store voor 79 cent of 1,59. Er zijn drie uitbreidingssets: Nederland, Duitsland en tv. Daarmee wordt het spel aanmerkelijk interessanter.

Aangezien de meeste Nederlandse autovakanties nog altijd richting Frankrijk gaan, is de keuze voor Duitsland niet erg logisch. Maar de app kan het grut op de achterbank in ieder geval een tijdje zoet houden.

App review: Autobingo (iPhone) img 0224

 

App review: Autobingo (iPhone) img 0223

 

App review: Autobingo (iPhone) img 0226

 

Onze review score
Pluspunten
  • Duidelijke iconen
  • Heldere spelopzet
  • Uitbreidingsmogelijkheden
Minpunten
  • Basisversie uiterst beperkt
  • Bij meer deelnemers, net zoveel iPhones nodig
  • Goedkoop boekje eigenlijk net zo leuk

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters