App Review: EK 2012

Veel informatie over spelers, wedstrijden en stadions, een poule met aardige prijzen, en een snelle werking: de app die domweg EK 2012 heet, zit goed in elkaar.

De app lijkt alleen informatie te bieden over het toernooi, maar schijn bedriegt. Er zit veel meer in dan je zou denken. Het is ook een van de weinige EK-apps waarin de menuknop van je toestel een functie heeft. Die functie verandert ook nog eens als je in een andere laag van de app komt.

Maar je krijgt eerst gewoon informatie te zien. Speelschema’s, uitslagen, stadions, wedstrijdgegevens van potjes die al zijn gespeeld. Ook lijsten met spelers van alle landen, met hun gegevens erbij; het lijkt of je alle voetbalplaatjes al op je smartphone compleet hebt zo, want er staat een foto bij van elke speler. Plus de clubs waar die heeft gespeeld, z’n lengte en nog meer van dat soort dingetjes.

Maar komen we dieper in de app, dan blijkt er een hele pool in te zijn verwerkt. Met aardige prijzen: we zien een iPad, en heel erg veel boren. De sponsor is namelijk een bouwmarkt en dat komt in het prijzenpakket duidelijk naar voren.

App Review: EK 2012

 

De pool werkt aardig en is grafisch erg goed uitgewerkt. Hoewel het voorspellen van een wedstrijdstand wel iets lastig is, omdat je niet gewoon de stand kunt invullen, maar in een iPhone-achtig rolmenu de cijfers bij het juiste land moet zien te krijgen. Hoewel de app er oogstrelend uitziet, had hier de eenvoud mogen overheersen.

Voor deelname aan de poule moet je je wel aanmelden, vanzelfsprekend natuurlijk, anders gaan de prijzen je neus voorbij. In die poule kun je ranglijsten van de beste deelnemers zien staan. Die worden per speelronde van een update voorzien.

Het menu verandert zoals gezegd als je op een andere plek in de app zit. Ben je in de poule, dan krijg je via een druk op de menuknop allerlei keuzemogelijkheden te zien die daarmee te maken hebben. Maar zit je in het informatieve deel van de app, dan krijg je keuzemogelijkheden aangeboden die daarbij horen: info over wedstrijden, spelers en uiteraard het onvermijdelijke menukeuzeknopje ‘Nederland’. Dat een overzicht van de wedstrijden en hun uitslagen van Oranje weergeeft.

App Review: EK 2012

 

App Review: EK 2012

 

App Review: EK 2012

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters