App review: Get Packed (iPhone)

Aan vakantie toe? Get Packed helpt bij het inpakken, zoals de naam van deze verder Nederlandstalige app al aangeeft. Maar ook bij de voorbereidingen van de vakantie word je geholpen.

Met deze app vergeet je niks meer. Het onvermijdelijke moment dat je je koffer uitpakt en je lievelingsboek bent vergeten. Of je tent wilt opzetten en de haringen blijken nog thuis te liggen. Met Get Packed voorkom je dat allemaal.

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 222023

 

Nadat je de persoonsgegevens van de reizigers hebt opgegeven, kun je een lijst aanmaken van dingen die je moet doen en moet inpakken. Planten geregeld? Geldigheid paspoort nagekeken? Vervolgens genereert de app een lijst waarop je al die zaken weer kunt afvinken.

Van tevoren is het mogelijk om het soort vakantie in te vullen. Bij een autoreis naar Frankrijk krijg je zo andere suggesties dan met een vliegvakantie naar Tenerife. De app laat je ook het land invullen, zodat automatisch op de keuzelijst al dan niet het wisselen van geld komt te staan, als je buiten het Eurogebied op pad gaat. En het halen van vaccins voor exotische bestemmingen.

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 221923

 

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 221643

 

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 221728

 

De app stelt je in staat om samen met je partner de lijst in te vullen. Die moet dan ook over een iPhone of iPad beschikken waar de app op staat. E-mailen of printen van de lijst kan ook. Zo kun je samen controleren of de hele lijst is afgewerkt.

De app houdt goed rekening met omstandigheden: bij een reis naar een vakantiehuisje zul je niet de vraag krijgen of je de tentstokken al hebt ingepakt.

Met Get Packed word je zo goed geholpen, dat je eigenlijk alleen nog maar hoeft in te pakken, waarbij je af en toe op je telefoon kijkt en de dingen afvinkt die je al hebt. Maar we hebben wel wat kritiek op de app. Recente wijzigingen van benodigdheden, zoals de alcoholblaastests die je in Frankrijk bij je moet hebben, staan er niet op. En dat had wel gemoeten.

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 221840

 

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 221801

 

App review: Get Packed (iPhone) 2012 07 24 221743

 

Onze review score
Pluspunten
  • Leuke, kleurrijke graphics
  • Simpel en verslavend
  • Uitdagingen en speciale vijanden
Minpunten
  • Eentonige achtergrond

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters