App Review: Google Currents

Er zijn erg veel nieuwsbronnen op internet. Als je alle websites, tweets, facebook-updates en rss-feeds wilt volgen die voor jou van belang zijn, kun je al die zaken in een oogopslag op je Androidtelefoon krijgen door Google Currents te installeren. Het programma vertaalt de berichten ook nog voor je, als je dat wilt.

Google Currents biedt standaard een aantal abonnementen op digitale nieuwssites aan, meest buitenlandse. Wil je eigen nieuwsbronnen toevoegen, dan kun je rss-feeds toevoegen. Makkelijk is het om je eigen Google-account aan Currents te koppelen, dan worden alle rss-feeds waar je al op bent geabonneerd, automatisch gesynchroniseerd. Zo heb je altijd het laatste nieuws op je mobiel.

Je kunt instellen hoe vaak het programma moet synchroniseren. De berichten worden in zijn geheel gedownload, dus die kun je daarna offline lezen. Currents biedt een heel aardig overzicht van het laatste nieuws op die manier. Op een smartphone werkt het al lekker, maar op een tablet is het nog beter. Dan ben je echt een krantje aan het lezen.

App Review: Google Currents

 

Maar op een telefoon gaat het ook best goed. Het lettertype wordt zo aangepast dat je altijd makkelijk kunt lezen zonder dat je hoeft in- of uit te zoomen. Foto’s en andere illustraties worden ook duidelijk weergegeven. Een artikel wordt verdeeld in een aantal bladzijden, en met een veeg van je duim kun je moeiteloos doorbladeren. Op de laatste bladzijde van een artikel krijg je de keuze om het originele artikel op de website waar dat vandaan komt te bekijken. Wil je dat niet, dan blader je gewoon door naar een volgend artikel.

Heb je nieuwsbronnen toegevoegd in een taal die je niet beheerst, dan kun je Currents een artikel laten vertalen. Dat gaat soms goed, maar soms ook niet. Het icoontje van een wereldbolletje onder een artikel verschijnt bij ons soms niet, en dan kun je niets vertalen. Als het er wel is, kun je het aantikken en wordt op de achtergrond via Google Translate het artikel vertaald. Zo’n computervertaling heeft uiteraard zijn beperkingen, maar de hoofdlijnen haal je er wel uit.

App Review: Google Currents

 

App Review: Google Currents

 

App Review: Google Currents

 

Toch vinden we de app ietwat onoverzichtelijk. Dat ligt misschien ook aan het aantal nieuwsbronnen dat we hebben ingevoerd: flink wat. En dan krijg je natuurlijk nogal een potpourri aan nieuws. Als je echter een van de nieuwsbronnen uitkiest, krijg je alleen maar berichten van die bron te zien. En dan is het best te doen.

We hebben wel wat kritiek. Zo merken we dat de rss-feed van bijvoorbeeld All About Phones nogal gedateerd in beeld komt. Berichten van de ochtend zijn wel te zien om drie uur ’s middags, maar latere berichten missen, ook na een handmatige refresh van de app. Dat betekent dat je dus niet altijd het laatste nieuws krijgt.

App Review: Google Currents

 

App Review: Google Currents

 

App Review: Google Currents

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters