App review iPad: iDetective

iDetective is een applicatie die je kan gebruiken om een oogje in het zeil te houden op een computer. Ideaal voor een bezorgde ouder of wantrouwende baas.

Na de installatie van server-software op je computer, die zowel Windows als OS X ondersteunt, kan je op je iPad de activiteit van je computer bijhouden. De applicatie houdt het gebruik van applicaties bij om zo een duidelijk overzicht te geven van hoeveel tijd je in elk programma steekt. Als je er op wilt toezien dat je zoon of dochter zijn huiswerk maakt, of iemand op je werk geen patience aan het spelen is, kan iDetective zeker van pas komen.

App review iPad: iDetective screen1 

De server houdt, zo lang hij opstaat, alle mogelijke informatie over je computergebruik bij. Zowel het gebruik van verschillende programma’s als welke tabbladen je open hebt, welke filmpjes je hebt gekeken, etc. Als je gesteld bent op je privacy is het misschien niks voor jou, maar je kan het wel gebruiken om jezelf in de gaten te houden. Hoeveel tijd je effectief spendeert aan je werk of aan het spelen van patience valt duidelijk af te lezen van een grafiek.

De applicatie biedt de mogelijkheid om live screenshots te nemen van je computer. Die worden dan in enkele ogenblikken doorgestuurd naar je iPad, als je meer dan 20 screenshots wil opslaan moet je wel bijbetalen. Je kan tevens je computer herstarten, uitzetten, of in slaapstand zetten. Het is ook mogelijk om een kort bericht te versturen naar je computer.

App review iPad: iDetective foto 1 
App review iPad: iDetective foto 2 
App review iPad: iDetective foto 3 

Alle beloofde functies werken prima, maar de interface laat soms wat te wensen over. Sommige opties zitten op rare plaatsen, zoals het uitzetten van je computer verstopt zit onder de ‘deel’ knop, en de interface kan soms gewoon onduidelijk zijn. De lijst met gegevens die worden bijgehouden werkt goed, maar kan bij veel gebruik al snel chaotisch en onoverzichtelijk worden. De applicatie biedt wel een alternatief aan maar die weergeeft minder informatie. Ook de server-software voor OS X begeeft het soms of start soms gewoon niet op.

Onze review score
Pluspunten
  • Werkt vlot en effectief
  • Installatie is makkelijk
Minpunten
  • Server-software heeft kinderziektes
  • Interface laat soms te wensen over

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters