App review iPhone: 360 Panorama

Ooit wel eens op Google Streetview gekeken? En ook wel eens zo’n 360 graden rond-foto willen maken? Met de app 360 Panorama kan dat.

App review iPhone: 360 Panorama screenshot-0

 

De app is erg simpel in opzet. Als je hem aanzet, verschijnt een soort rondlopend raster in beeld.` Dat helpt je om de camera recht te houden bij het maken van zo’n rondom-foto. Dan beweeg je de camera terwijl je om je as draait. Automatisch worden steeds foto’s aan het rondomplaatje toegevoegd, totdat je ermee ophoudt. Dat kan ook eerder zijn dan 360 graden; zodra je stopt met ronddraaien zal de app de foto produceren.

Tip: zet de iPhone in een kopje (zonder thee natuurlijk) op een tafel of een andere stabiele verhoging, en draai dat rond, terwijl je er zelf voor zorgt dat jij en het oor van het kopje uit beeld blijft. Dan krijg je een stabiel beeld.

Probleem bij dit soort foto’s is altijd wel dat het om een soort stillevens moet gaan. Snel bewegende zaken zoals lopende mensen, zwaaiende takken of andere bewegingen worden niet erg goed begrepen door de app, en leiden ertoe dat de foto’s niet mooi aan elkaar vast komen te zitten. Met zo’n probleem kampen de Google Streetviewfoto’s overigens ook een beetje; heel erg is het dus niet.

Het vergt een paar keer proberen voordat je de juiste beweging onder de knie hebt, maar dan heb je ook wat. Foto’s die helemaal rondom gaan! De plaatjes zijn op de iPhone uitstekend te bewonderen, en met de vinger kan naar links en naar rechts worden bewogen om de foto helemaal in beeld te krijgen.

App review iPhone: 360 Panorama screenshot-1

 

App review iPhone: 360 Panorama screenshot-2

 

Wie de foto ook aan anderen wil laten zien, kan hem uploaden naar een server van 360 Panorama. Daar is de foto net zo te zien als op de telefoon, maar dan natuurlijk een heel stuk groter. En het bewegen over de foto gaat hier met de muis. Links naar zulke foto’s kunnen direct via de sociale media worden gedeeld met anderen.

App review iPhone: 360 Panorama screenshot-3

 

App review iPhone: 360 Panorama screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Maakt prachtige rondomfoto's
  • In staat om foto's goed aan elkaar te plakken
  • Raster helpt bij nemen van de foto's
Minpunten
  • App vergt enige oefening
  • Bewegingen worden vegen in beeld
  • Flitser niet te gebruiken tijdens opnamen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters