App review iPhone: Adobe Photoshop Express

Je iPhone staat na een tijdje tjokvol met foto’s waar je eigenlijk niet zo vreselijk veel mee doet. Jammer hoor. Want met de app Photoshop Express zijn er in een mum van tijd mooie plaatjes van te maken, die je kunt delen met anderen of afdrukken voor het aloude fotoalbum.

App review iPhone: Adobe Photoshop Express screenshot-1 

Er zijn erg veel fotobewerkingsapps in de App Store te vinden. Photoshop Express is een zeer goede. Het is een uitgeklede mobiele versie van het gelijknamige fotobewerkingsprogramma voor computers. De mobiele app kent ten opzichte van de desktopvariant wel wat beperkingen.

Met de app kun je zelf foto’s maken die je direct kunt gaan bewerken, of je kunt reeds gemaakte foto’s uit de galerij op het toestel halen. Daar kun je van alles mee doen. Bijsnijden, rode ogen verwijderen, de wizard over een plaatje heen laten gaan zodat alles tegelijk wordt verbeterd en nog veel meer.

Als je de wizard gebruikt door op een toverstafje linksboven het scherm te tikken, kun je checken wat het verschil met het origineel precies is door midden onder op een vergelijk-icoontje te tikken. Doe je dat, dan krijg je het origineel te zien; laat je het weer los, dan komt de bewerkte versie in beeld. Bevalt die beter dan het origineel, dan kun je de foto opslaan door op een vinkje te tikken. Het origineel blijft overigens ook gewoon bewaard.

Een foto bijsnijden (croppen), scheve horizons rechtzetten, een foto roteren of omdraaien: het is in een seconde gebeurd met deze app. Net als het wijzigen van kleuren, toevoegen van effecten en randen en het verwijderen van rode ogen.

App review iPhone: Adobe Photoshop Express screenshot-0 
App review iPhone: Adobe Photoshop Express screenshot-2 
App review iPhone: Adobe Photoshop Express screenshot-3 

De app slaat de foto op de iPhone in de galerij op, maar laat het origineel ongemoeid. Wie nog niet genoeg heeft aan alle mogelijkheden van de basisversie kan ook nog extensie-packs ophalen met nog veel meer effecten. Die kosten tegen de vijf euro per stuk, er zijn er twee.

De app is bijzonder makkelijk in het gebruik en de meestgebruikte opties zitten er in, plus nog tientallen minder gebruikte mogelijkheden. Het is op die manier mogelijk om van een ietwat scheve foto met rode ogen toch nog een aardig plaatje te maken.

App review iPhone: Adobe Photoshop Express 2013 04 09 210446 
App review iPhone: Adobe Photoshop Express 2013 04 09 210508 
App review iPhone: Adobe Photoshop Express 2013 04 09 210253 
App review iPhone: Adobe Photoshop Express 2013 04 09 210712 
Onze review score
Pluspunten
  • Veel fotobewerkingsmogelijkheden
  • Gratis app
  • Uitbreidingen mogelijk tegen betaling
  • Doordacht en makkelijk in gebruik
Minpunten
  • Niet gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters