App review iPhone: Alarmfase 1

Deze app is interessant voor scannerluisteraars, maar ook andere nieuwsgierigen kunnen er wat aan hebben. Om te weten te komen waarom de brandweer met vijf wagens en een hoop lawaai langs je heen stuift bijvoorbeeld.

App review iPhone: Alarmfase 1 screenshot-0 

Alarmfase 1 brengt de P2000-meldingen op een overzichtelijke manier in beeld. Je kunt een lijst krijgen van brandweermeldingen, ambulancemeldingen, KNRM-mededeingen en de categorie ‘ernstig’.

Voorts kun je nader specificeren naar een politieregio. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de meldingen uit jouw gebied in beeld te krijgen. Die instelling is overigens alleen mogelijk als je je aanmeldt bij de app. Als je dat niet doet, krijg je gewoon alle meldingen uit het hele land in beeld, en dat is best veel.

Af en toe komt er een nieuwe melding met een voor scannerluisteraars bekend geluidje. Het gepiep van een oude analoge politiescanner. Je kunt de app zo instellen dat je wordt gewaarschuwd met pushberichten. Het is dan wel zaak de boel zo in te stellen dat je niet voor elk wissewasje uit je bed wordt gepiept.

App review iPhone: Alarmfase 1 screenshot-1 
App review iPhone: Alarmfase 1 screenshot-2 
App review iPhone: Alarmfase 1 screenshot-3 
App review iPhone: Alarmfase 1 screenshot-4 

In de categorie ‘more’ – waarvan ons ontgaat waarom die benaming als enige in het Engels is – komen we ook een tabblad politie tegen. Weinig korpsen maken gebruik van P2000, wordt gewaarschuwd. Alleen de persmeldingen zijn te zien. Ook vinden we hier een lijst met begrippen en de kaart van Nederland met spelden erop in diverse kleuren. Die geven alle meldingen aan.

De app geeft voortdurend bijna live nieuwe meldingen door. Als je je afvraagt waar die traumahelicopter heen vliegt die je in de lucht ziet, hoef je alleen maar in deze app te kijken. In sommige gevallen kun je eerder op de plaats des onheils zijn dan de hulpverleners zelf. De app waarschuwt je wel: loop de hulpverleners niet in de weg.

Onze review score
Pluspunten
  • App zit gewoon erg goed in elkaar
  • Volledig overzicht van alle brandweer- en ambulancemeldingen
  • Onderscheid tussen ernstige en minder ernstige meldingen
  • Streetview-integratie
Minpunten
  • Aanmelden nodig om regio-informatie te zien
  • Reclame in beeld

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters