App review iPhone: Anoniem

Meld Misdaad Anoniem kent iedereen. Hoewel het telefoonnummer zelf wellicht wat lastiger voor de geest komt. Via een app op de iPhone kan iedereen die getuige is van een misdrijf, dat anoniem melden. De naam van de app: Anoniem.

App review iPhone: Anoniem screenshot-0 

De app opent en er slingert direct een vervaarlijk silhouet van een pistool over het scherm. Daarna kun je kiezen voor een overzicht van alle opsporingsberichten (Wanted), een overzicht van opgeloste zaken (M Werkt) en je kunt ook direct bij het tabblad Melden een telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem (M) plegen. Dat nummer is overigens 0800-7000.

I

App review iPhone: Anoniem photo

In het tabblad Wanted worden we aangestaard door foto’s van moordenaars, oplichters, mensenhandelaars en ander gespuis. Wie zo iemand in de kijker heeft, kan direct via de app het telefoonnummer van M bellen.

De medewerkers van M zorgen ervoor dat persoonsgegevens en andere informatie die naar de melder kan leiden, niet bij de politie bekend raakt. Alleen de melding komt daar terecht. Dus als je met je telefoon M opbelt, blijft je nummer en andere informatie geheim. Dat leidt ertoe dat meer mensen een misdrijf durven te melden waar zij getuige van zijn, want de criminelen zullen zo’n getuige niet onder druk kunnen zetten. Die is per slot van rekening onbekend.

App review iPhone: Anoniem screenshot-1 
App review iPhone: Anoniem screenshot-2 
App review iPhone: Anoniem photo 2 

De app haalt zijn informatie van Opsporing Verzocht en het bekendere Boevenvangen.nl. Een korte weergave van de gepleegde misdaad wordt al vermeld, maar wie meer wil weten, kan op een link drukken die hem naar een van die sites brengt. Die teksten komen in beeld door een menu vanaf de onderkant van het scherm naar boven te trekken. De tekst schuift dan over de foto heen. Soms doet de tekst dat maar voor de helft. Dit werkt onhandig en mag nog even worden geherprogrammeerd.

App review iPhone: Anoniem photo 4 
App review iPhone: Anoniem photo 3 
App review iPhone: Anoniem photo 5 
Onze review score
Pluspunten
  • Compleet overzicht opsporingsberichten
  • Met foto's van voortvluchtige criminelen
  • Mogelijk om direct vanuit de app M te bellen
Minpunten
  • Opsporingsberichten schuiven half over de foto's heen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters