App review iPhone: App van de dag

Apps kosten meestal niet zoveel, maar kunnen je op enige termijn toch aardig wat centen kosten. Daarom is het aardig dat er een app bestaat die aangeeft waar gratis apps te vinden zijn. De App van de dag.

App review iPhone: App van de dag screenshot-0 

De App van de dag snort vanzelf een gratis app op, die alleen op die dag gratis is. Ter promotie willen app-ontwikkelaars namelijk weleens hun app tijdelijk gratis aanbieden. Net als Freapp voor Android doet de App van de dag voor iPhone niets anders dan zo’n app opzoeken en die makkelijk toegankelijk maken, zodat je die gratis app direct vanuit App va de dag kunt downloaden.

De app laat je eerst zien welke app er beschikbaar is, met een korte omschrijving erbij. Klik je vervolgens op downloaden, dan brengt App van de dag je automatisch naar de App Store en kun je de gratis app binnenhalen. Als je daarna weer teruggaat naar App van de dag, zie je het bespaarde bedrag op het scherm staan. Als je zo een weekje alle gratis apps binnenhaalt, stijgt dat bedrag elke dag een beetje en zie je wat je hebt bespaard.

App review iPhone: App van de dag screenshot-1 
App review iPhone: App van de dag app van de dag 1 

Een app van de dag is echt een app van de dag, dus wordt daaronder een soort eierwekker getoond die de minuten aftelt tot het moment dat de app niet meer gratis is. Dan vis je dus achter het net. Maar niet getreurd: dan is er namelijk alweer een nieuwe app van de dag.

De keuze van de apps is in nevelen gehuld. Soms is het een spel, soms een educatieve app, en soms een app die je helpt bij het beheer van de informatie in je iPhone. Het is echter altijd iets wat tijdelijk gratis is, en dat luttele tijd later niet meer is. Dus je kunt het altijd even proberen; als een app niet bevalt, kun je ‘m altijd weer weggooien.

App review iPhone: App van de dag app van de dag 2 
Onze review score
Pluspunten
  • Daadwerkelijk geldbesparende app
  • Elke dag weer verrassend wat voor app er aan de beurt is
  • Via app direct naar App Store om de app van de dag te downloaden
Minpunten
  • Sommige gratis apps zijn gewoon altijd gratis
  • Keuze van dag-app niet echt helder; er zijn er meer die even gratis zijn

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters