App review iPhone: Banjo

Sociale media-apps zijn er te kust en te keur. Een goede die al je vrienden en meer bij elkaar brengt van de verschillende sociale netwerken, is Banjo. Een app waarmee je je niet snel zult vervelen.

App review iPhone: Banjo screenshot-0 

Het idee voor Banjo kwam op bij de bedenker toen hij er achter kwam dat hij gelijktijdig met een vriend op een groot vliegveld stond te wachten, elk op een andere vlucht. Ze wisten niet van elkaar dat ze daar waren. Ze verveelden zich. De een postte zijn locatie op Twitter, de ander op Facebook. Zonder in de gaten te hebben dat ze elkaar net misliepen, stapten ze uiteindelijk allebei in een ander vliegtuig.

Banjo had hier kunnen helpen door de locaties van alle sociale netwerken in één overzichtelijke app weer te geven.

Want locatie, daar draait het om bij Banjo. Waar zijn je vrienden? Waar zitten ze vandaan te twitteren, facebooken, foursquaren of instagrammen? Koppel al je sociale netwerken aan Banjo en je weet het meteen.

Maar Banjo kan nog veel meer. Ook tweets en Facebook-updates bij jou in de buurt of heel ergens anders, zoals bijvoorbeeld in Rio de Janeiro of Den Bosch: het is allemaal snel in beeld te krijgen. De kracht van de app is dat de getoonde informatie daarbij behoorlijk actueel is. De mensen die aan het twitteren of facebooken zijn met hun mobiele apparaat (dat hun locatie doorgeeft), komen met hun profielfoto op een plattegrond in beeld. En dan kun je zien wat ze te melden hebben.

App review iPhone: Banjo screenshot-1 
App review iPhone: Banjo screenshot-2 

Standaard biedt Banjo al een aantal mogelijkheden en actuele gebeurtenissen. Steden bij jou in de buurt bijvoorbeeld, maar ook een belangrijke gebeurtenis, zoals het carnaval in Brazilië. Of de voetbalwedstrijd Frankrijk-Wales. Wie daarbij zit en er wat over twittert, komt direct in Banjo naar boven als je daarop zoekt.

Banjo moet een geweldige hulp zijn voor mensen die willen weten of ergens een ongeluk, brand of andere ramp is gebeurd. Want om zo’n gebeurtenis heen staan tegenwoordig ook altijd mensen direct te twitteren, vaak met foto’s en al. Die tweets, en Facebookberichten, kun je dan op de kaart opzoeken.

Op die manier kun je de ogen en oren van anderen gebruiken om te zien wat elders gebeurt. Alsof je er zelf bij bent op je telefoon of tablet. Ook kun je zo heel goed in de gaten houden waar jouw vrienden zich bevinden. Zijn ze in de buurt? Dan komen ze te voorschijn zodra ze een update met bijbehorende geolocatie plaatsen. Op die manier kun je proberen af te spreken, als je er zo achter komt dat je bij elkaar in de buurt bent.

App review iPhone: Banjo screenshot-3 
App review iPhone: Banjo screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Brengt mensen bij elkaar
  • Actuele informatie
  • Grafisch goed uitgevoerd
Minpunten
  • Niet gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters