App review iPhone: Big Fish

Big Fish is een visspelletje. Voor vissers die het vissen ook op het scherm niet laten kunnen. Je moet proberen om allerlei soorten vis uit tropisch water te halen door de iPhone voortdurend met de aan de haak geslagen vis mee te bewegen. En dat is moeilijker dan het lijkt.

App review iPhone: Big Fish screenshot-0 

Het spel presenteert zich op de kade van een tropisch paradijs. Naast je staat een beer (naar wens te vervangen door een strenge dame) die zich voorstelt als de baas van het eiland. Hij gaat je de beginselen van het vissen leren. Hij helpt je door de eerste drie moeilijke minuten heen. Sla die stap niet over, anders kom je nergens met het spel.

Je moet de iPhone heen en weer bewegen met de vis mee, als die aan je lijn hangt. Je moet hem ook al bewegen om de lijn uit te gooien. Beweeg je de lijn de verkeerde kant op, dan breekt die en kun je opnieuw beginnen. Naast je staat de beer te mopperen. ”Schiet eens op. Ik heb honger.”

De eerste testvis wordt met enig feestgedruis binnengehaald. Dan begint het echte werk. Die beer staat nog steeds naast je om je aan te sporen. Als je even niet weet wat je moet doen als je een vis aan de haak hebt, komen er aanwijzingen op het scherm die je duidelijk laten zien wat de bedoeling is. Dan moet je het alleen nog maar doen. En de vissen worden steeds sneller en groter, dus een makkelijke klus wordt dat eigenlijk nooit gedurende het spel.

App review iPhone: Big Fish screenshot-1 
App review iPhone: Big Fish screenshot-2 

Wat ons mateloos irriteert in het spelletje is de muziek. Vissen doe je toch ook een beetje voor je rust? De schetterende muziek hoort daar niet echt bij. Gelukkig is er een optiemenu waarin je het lawaai kunt uitzetten, of alleen beperken tot de water- en strandgeluiden (en scheetjes van de beer).

Leuk is dat je op verschillende plekken kunt gaan vissen. Je kunt van de ene naar de andere visstek als je een beetje gevorderd bent in het spel. En je kunt een competitie tegen anderen spelen, die op hun eigen iPhone een paar vissen proberen te verschalken.

App review iPhone: Big Fish screenshot-3 
App review iPhone: Big Fish screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Goed gebruik van bewegingssensor iPhone
  • Spel met veel niveaus, verveelt niet snel
  • Niet al te moeilijk
Minpunten
  • Grafisch wat karig
  • Storende muziek

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters