App review iPhone: Bovenkant NL

Hoe ziet een wildviaduct er eigenlijk van boven uit? En je eigen stad? In Bovenkant NL worden luchtfoto’s getoond van mooie plekken in Nederland. Een app die zowel gratis en beperkt, als betaald en uitgebreid kan worden aangeschaft.

App review Android: Bovenkant NL screenshot-0 

De app is zo geïnstalleerd, maar tijdens het openen ervan haalt hij nog meer data binnen. De luchtfoto’s die erin worden getoond, worden namelijk regelmatig ververst. Veel is er in de gratis versie niet te zien; net genoeg om een aardige indruk te krijgen van de app. We zien prachtige plaatjes van architectonisch bijzondere en historische bouwwerken, natuurfoto’s en gebeurtenissen over heel Nederland.

Bij die plaatjes heb je vaak geen idee wat er wordt getoond. Een stadspoort van Zwolle? Als je op een kleine i van informatie drukt op het scherm, krijg je een venster te zien met wat informatie. Zo leer je nog eens wat. Dat de brug over de Waal bij Nijmegen in het midden 65 meter hoog is, bijvoorbeeld. En dat het torentje van de minister-president in Den Haag vroeger een prieel was, in de tuin van een middeleeuws kasteel.

App review Android: Bovenkant NL screenshot-1 
App review Android: Bovenkant NL screenshot-2 

Je kunt favorieten maken door een ster aan te klikken, maar als je echt meer van iets wilt weten, ook op ‘plekken’ klikken waarna je een kaart te zien krijgt van de betreffende omgeving.

De app biedt weinig meer informatie dan dat. Een mooi plaatje, waar je vanwege de schoonheid even naar blijft kijken. Vervolgens uitleg wat je eigenlijk ziet, kort maar krachtig. En eventueel kun je het plaatje, als je het mooi vindt of als ergens je huis op staat, bewaren in de favorieten. Ook is het mogelijk om een plaatje via een van de sociale netwerken te delen.

App review Android: Bovenkant NL screenshot-3 
Onze review score
Pluspunten
  • Mooie luchtfoto's
  • Leuke begeleidende teksten
  • Regelmatig ververst
Minpunten
  • Weinig foto's in gratis versie
  • Weinig meer mogelijk dan plaatjes kijken
  • Als je alles gezien hebt, ben je er voor een hele tijd mee klaar

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters