App Review (iPhone): Camwow

Apple heeft het op zijn computers en op de iPad gezet, maar niet op de iPhone: het grappige programmaatje Photobooth. Daarmee kun je foto’s van jezelf of iemand anders maken, en er een leuk effect overheen doen. In de App Store zijn vele programma’s te vinden die in deze lacune voorzien. Wij bekijken hier Camwow.

Camwow is er in een gratis en een betaalde versie. De gratis versie is al behoorlijk uitgebreid. Je hebt de beschikking over 24 verschillende effecten.

Ook wordt in de onbetaalde versie een watermerk over elke foto heen gezet, maar dat is niet echt storend: er wordt in kleurige letters Camwow for iPhone in een hoek geplaatst. Dus niet dwars over de foto heen, zoals bij sommige andere apps die willen dat je de betaalde versie aanschaft.

App Review (iPhone): Camwow screenshot-3

 

Eigenlijk zijn die 24 effecten wel genoeg. Veel meer zit er ook niet in het originele Photobooth op de Mac-computers en de iPad van Apple. De effecten zijn ook gevarieerd genoeg. Van verkleuringen, nachtkijker-visie, tot allerlei geintjes met de lens, zodat foto’s op een punt in het midden samengedrukt, opgeblazen of anderszins worden verhaspeld.

App Review (iPhone): Camwow screenshot-0

 

App Review (iPhone): Camwow screenshot-1

 

App Review (iPhone): Camwow screenshot-2

 

Vooral bij het kieken van een gezicht is dat grappig. Het heeft een hoog lachspiegeleffect. Ook kun je in de cartoon-modus een soort lijntekening fotograferen. En de van Photobooth bekende Pop Art-foto, vier dezelfde plaatjes in verschillende kleuren, zit er ook in.

Foto’s van jezelf kun je maken op de iPhone 4 en 4S, en als je daar een van de effecten van Camwow overheen doet, heb je misschien een plaatje dat je aan anderen wilt laten zien. Met de share-knop kun je zo’n foto dan delen via e-mail, facebook, twitter of je kunt het uploaden naar een fotoalbum.

Onze review score
Pluspunten
  • Veel effecten beschikbaar
  • Uitgebreider dan Photobooth
Minpunten
  • Watermerk op elke foto in gratis versie

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters