App review iPhone: Comics

Boeken lezen op een iPhone is allang geen nieuws meer; met iBooks van Apple kan iedereen dat. Maar strips lezen? Daarvoor heb je dus ook een reuze handige app: Comics.

App review iPhone: Comics screenshot-2 

Comics brengt het beeldverhaal plaatje voor plaatje op het scherm van de telefoon (of de iPad), zodat het allemaal goed leesbaar is en goed te volgen. Comics brengt een grote collectie gratis strips naar de iPhone, maar ook kun je eindeloos rondneuzen in de collectie betaalde strips die worden aangeboden. Met een in-app aankoop heb je zo een heel, meestal gloednieuw stripboek op je telefoon.

Nieuwe gebruikers van Comics krijgen eerst een korte cursus. Het schermpje van de iPhone wordt in drieen gedeeld. Links tikken betekent terug, rechts tikken brengt je naar het volgende plaatje, en in het midden brengt een menubalk met instellingen in beeld. Dat werkt allemaal erg goed en eenvoudig.

Als je de ‘controls’ in de vingers hebt, kun je gaan shoppen. Je zult tot de ontdekking komen dat er uitsluitend Engelstalige strips worden aangeboden. Is dat geen probleem voor je, dan kun je kiezen uit categorieen. Waarbij de categorie ‘free’ onze belangstelling geniet, want daarmee kunnen we een aantal gratis strips downloaden om te kijken hoe de app werkt.

App review iPhone: Comics img 1146 
App review iPhone: Comics img 1149 
App review iPhone: Comics screenshot-0 
App review iPhone: Comics screenshot-1 
App review iPhone: Comics screenshot-3 

“Bijna alsof je ogen over een echte papieren pagina gaan”

We halen een boek over de smurfen te voorschijn en installeren dat. Het boek is slechts enkele megabytes groot en installeert zich snel. Het boek verschijnt in een soort digitale bibliotheek die door de app wordt bijgehouden. En dan kan het lezen beginnen.

Het lezen van een strip gaat erg gemakkelijk. Plaatje voor plaatje wordt in beeld gebracht. Kun je de tekst toch niet lezen, dan kun je door een dubbeltikje op het scherm even inzoomen. Als je van plaatje wisselt, zie je in een soort animatie hoe je over de pagina van het stripboek navigeert. Bijna alsof je ogen over een echte papieren pagina gaan.

Ons smurfenboek is goed te lezen, het verhaal is goed te volgen hoewel we maar een plaatje per keer te zien krijgen, maar het is dus wel allemaal in het Engels. Dit stripboek moeten we vooral in landscape modus lezen, met de telefoon op z’n kant dus.

We pakken er nog eens een gratis strip bij, Captain Marvel, en ontdekken dan nog een slimmigheid. Het verhaal begint met een groot plaatje waarin drie superhelden tekstwolkjes uitblazen. Die zijn zelf met inzoomen niet goed te lezen. Maar als we naar de volgende pagina doortikken, krijgen we die tekstwolkjes nog even goed ingezoomd te zien. Op die manier helpt de app je om geen onderdeel van het verhaal te missen.

App review iPhone: Comics img 1164 
App review iPhone: Comics img 1166 
Onze review score
Pluspunten
  • Goed doordachte app
  • Makkelijk in gebruik
  • Grote collectie strips
  • Gratis of betaalde strips
Minpunten
  • Alles is Engels

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters