App review iPhone: Dark Nebula 2

Dark Nebula 2 is een grafisch mooi uitgevoerd spel waarbij je een schijf van a naar b moet brengen, langs vele hindernissen in een science fiction-achtige setting. Het spel is bijzonder verslavend.

App review iPhone: Dark Nebula 2 screenshot-0 

Met Dark Nebula 2, en ook de andere genummerde versies van het spel, maakt de iPhone gebruik van het ingebouwde waterpas. Door het toestel schuin naar voren, achter, links en rechts te houden, komt de schijf in beweging. En die schijf, dat ben jij.

De lichtgekleurde schijf brengt je over paden en door duistere fabrieken. Het is de bedoeling dat je punten verzamelt. Die ‘orbs’ worden duidelijk aangegeven. Je moet er overheen.

Maar pas op, want de route zit vol hindernissen. Af en toe is het echt uitkijken dat je niet ergens naar beneden stort. Volg het pad, anders loopt het slecht af met je schijf. Dan kun je weer opnieuw beginnen.

Hulpmiddelen worden in het spel zelf aangeboden. Moet je over een muurtje heen, dan is er vast wel ergens een soort springveer te vinden waar je gebruik van kunt maken. Ook zijn er een soort horizontaal bewegende liften waar de schijf gebruik van kan maken om een open terrein over te steken. Balanceer de schijf dan wel goed op het bewegende platform, anders kukelt ‘ie alsnog naar beneden.

App review iPhone: Dark Nebula 2 screenshot-1 
App review iPhone: Dark Nebula 2 screenshot-2 

Dark Nebula 2 brengt je door exotische, futuristische werelden. Behalve de hoogteverschillen zijn er ook robots met akelige stekels die je proberen te doden. Ga er met een wijde bocht omheen, of vind ergens een soort laserstraal die je helpt om deze vijanden uit te schakelen.

Punten en extra levens verzamelen is noodzakelijk om op het volgende niveau te komen. Doe je het goed, dan krijg je een ster. Van brons, zilver of goud.

Tegen anderen spelen met dit spel kan niet, maar je kunt wel je vorderingen op Facebook zetten. Op die manier kan toch iets van een competitie ontstaan.

Grafisch is deze game bijzonder mooi uitgevoerd.

App review iPhone: Dark Nebula 2 screenshot-3 
App review iPhone: Dark Nebula 2 screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Verslavend
  • Grafisch prachtig uitgevoerd
Minpunten
  • Niet gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters