App review iPhone: De Politie Zoekt

Wie wel eens voorbij een politiebureau loopt of daar even binnen moet zijn, ziet altijd van die opsporingsposters. Onwillekeurig blijf je altijd even kijken welke boeven worden gezocht, en hoeveel geld het je oplevert als je met de gouden tip komt. Iets dergelijks heeft de politie nu naar de iPhone gebracht. De app heet: De Politie Zoekt.

App review iPhone: De Politie Zoekt screenshot-0 

De app werkt eigenlijk precies als die posters, of als een uitzending van Opsporing Verzocht. Je kunt eerst kiezen welke oproepen je wilt zien. Je kunt kiezen uit alles, of een van de twaalf provincies. Heb je dat gedaan, dan kun je de oproepen bekijken.

De ene boeventronie na de andere staart je daar aan vanaf vage bewakingscamerabeelden. Er staat een datum bij en een omschrijving van de gebeurtenis. Bijvoorbeeld: twee homoseksuelen zijn in elkaar geslagen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Een rijtje camerabeelden fietst voorbij in beeld, terwijl gegevens over deze laffe daad op je scherm verschijnen. Signalenmenten van de potenrammers staan erbij. Wie iets weet, wordt verzocht de politie te bellen. Reageren naar de politie in de app zelf kan niet.

App review iPhone: De Politie Zoekt screenshot-1 
App review iPhone: De Politie Zoekt screenshot-2 

Je kunt een oproep wel delen via twitter, facebook of een e-mail via de app. Zo kun je anderen op de hoogte brengen van een opsporingsverzoek van de politie.

De app verzoekt je om toestemming om pushberichten te sturen. Als je die toestemming verleent, krijg je regelmatig nieuwe opsporingsverzoeken als notificatie in beeld, ook als je met iets heel anders bezig bent. Wie deze mogelijkheid aanzet, moet zich dat wel realiseren.

App review iPhone: De Politie Zoekt screenshot-3 
Onze review score
Pluspunten
  • App bestemd om het openbare leven veiliger te maken
  • Per provincie zoeken naar meldingen
Minpunten
  • Nogal vage beelden
  • Niet mogelijk om op plaats of gemeente te zoeken

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters