App review iPhone: De Sint videobelt

Is het te duur om een echte Sinterklaas in te huren voor de kleintjes? Geen nood, de app De Sint Videobelt zal ze versteld doen staan. De Sint spreekt je kinderen toe via de iPhone.

App review iPhone: De Sint videobelt 

De app biedt wat de titel zegt: de Sint videobelt. Je kunt kiezen uit een voorbeeldgesprek, maar dat is af te raden. Want het is veel leuker om zelf een boodschap voor je kind(eren) op te nemen. Zet dat verhaal even op papier en laat op gezette tijden pauzes vallen, zodat je kind kan terugpraten. ”Hoe heet jij?” (enkele seconden stilte, kan het kind zijn naam zeggen) ”Oooh, wat een mooie naam”, spreek je dan vervolgens. Daarna hou je het verhaal voor het kind.

App review iPhone: De Sint videobelt screenshot 
App review iPhone: De Sint videobelt screenshot 
App review iPhone: De Sint videobelt screenshot 

En dat kun je eindeloos doen. Al heb je elke dag een andere boodschap voor het kind, het is makkelijk op te nemen via die app. Die app start je als het kind er klaar voor is, bijvoorbeeld voor of na het zingen bij het schoentje zetten. Dan tik je je van tevoren opgenomen gesprek aan en speelt de van tevoren opgenomen boodschap af.

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je kind je stem herkent. Daarvoor biedt de app een in-app aankoopmogelijkheid. Je stem kan namelijk worden ‘gepitcht’ voor 89 cent. Een demootje van hoe dat kan klinken, zit in de app. En op die manier kun je zelfs een hoge vrouwenstem vier octaven laten dalen tot de zware bas van Sinterklaas.

Nu is het wel zo dat die pitch-mogelijkheid maar voor een boodschap geldt; wil je er tot 5 december dagelijks een opnemen, dan wordt het een beetje prijzig. Hoewel het nog altijd goedkoper is dan een echte Sint inhuren. Maar je kunt natuurlijk ook je buurman of een oom de tekst laten inspreken. Of je stem zelf op de een of andere manier vervormen.

De app brengt een bewegende Sinterklaas in beeld die dus die opgenomen boodschap verkondigt. Het lijkt net echt en de kinderen – mits ‘gelovig’, natuurlijk – zullen serieus de vragen beantwoorden en hun liedjes zingen, als de Sint erom vraagt. Wel van tevoren goed timen voor de spiegel hoe lang het antwoord zal duren, anders valt de app door de mand. En bij herhaald gebruik is het ook verstandig om steeds dezelfde stem te gebruiken. Of dezelfde ‘pitch’.

App review iPhone: De Sint videobelt screenshot 
App review iPhone: De Sint videobelt screenshot 
Onze review score
Pluspunten
  • Sint lijkt je kind echt te videobellen
  • Mogelijkheid zelf boodschappen op te nemen
  • Mogelijkheid tot stemvervorming
  • Eindeloos te hergebruiken
Minpunten
  • Elke stemvervorming kost 89 cent
  • Sint had zich iets beter kunnen uitdossen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters