App review iPhone: Epic War TD

Tower defense is een spelsoort die prima te spelen valt op het kleine scherm van een iPhone. Het spel Epic War TD zit grafisch aardig in elkaar en biedt een simpele, maar goede gameplay met veel verschillende mogelijkheden.

App review iPhone: Epic War TD screenshot-0 

Het doel van het spel is simpel. Je moet een weg bewaken waar vijanden overheen komen marcheren, zowel over de grond als door de lucht. In een bocht van de weg moet je je geschutstorens plaatsen. Doel is dat er niet een vijand voorbij je toren komt.

Zo simpel als het doel beschreven is, zo lastig kan het zijn om de aanvalsgolven te weerstaan. Aan een torentje met een mitrailleur heb je al snel niet genoeg meer. De toren kun je upgraden door nieuwe mogelijkheden te kopen. Je kunt op die manier het bereik, de vuurkracht en de vuursnelheid verbeteren zodat je meer vijanden te grazen kunt nemen.

Er zijn meerdere soorten torens die je kunt gebruiken om de almaar groeiende aanvalsstromen te weren. Want niet alleen komen er steeds grotere voertuigen op je af, ook moet je zijn berekend op een zeer groot aantal kleinere aanvalseenheden. Voor de grote voertuigen heb je weinig aan een simpele mitrailleur, voor de kleinere eenheden heb je weer weinig aan een groot kanon. Dus heb je ze allebei nodig.

App review iPhone: Epic War TD screenshot-1 
App review iPhone: Epic War TD screenshot-2 

Behalve de kanonnen en mitrailleurs kun je ook torens neerzetten die de aanvallende eenheden ‘bevriezen’. Dan gaan ze wat langzamer voorbij, wat bij aanvalsgolven met veertig of meer eenheden geen overbodige luxe is. Zo krijg je tenminste de tijd om ze allemaal aan gort te schieten.

De aanvallers schieten overigens niet terug. Ze lopen, rijden of zweven alleen maar voorbij in verschillende tempo’s. Je moet ze wel allemaal te grazen nemen, anders heb je verloren. Het upgraden van je verdedigingstorens is voortdurend noodzakelijk. Met elke neergeknalde eenheid krijg je geld waarvoor je upgrades kunt kopen. Die worden gedurende het spel steeds duurder.

Gaat het spel je te langzaam, dan kun je het versnellen. Dit is alleen aan te raden als je zeker weet dat je torens de dan wel heel supersnel bewegende aanvalsgolven aankunnen.

Heb je een weg goed verdedigd, dan kun je na een tijdje naar een volgende bocht van een andere weg om die weer van voor af aan te gaan verdedigen.

App review iPhone: Epic War TD screenshot-3 
App review iPhone: Epic War TD screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Verslavend spel
  • Eenvoudig te spelen
  • Vrij veel mogelijkheden en niveaus
  • Gratis
Minpunten
  • Graphics niet zo spannend

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters