App review iPhone: Epicurious

Het is soms best even zoeken naar een goed recept. En al die recepten-apps bieden vaak net niet wat je zoekt. Gesteld dat je niet een recept wilt opsnorren voor een typisch Hollandse prak als boerenkool met worst, dan is Epicurious een goede recepten-app. Wel je Engels even oppoetsen.

App review iPhone: Epicurious screenshot-1 

Epicurious biedt iets van dertigduizend recepten in één app. Die allemaal keurig worden beschreven in teksten, maar er zitten ook foto’s in van een bord met smakelijk uitgestald eten. Zo moet het worden als je recept is gelukt. Het ziet er allemaal heel lekker uit.

Maar voordat je kunt beginnen met eten, moet je eerst koken. Epicurious pakt het slim aan. Je kunt allereerst een aantal ingrediënten uitkiezen die je al in je koelkast hebt staan. Hoe meer je kiest, hoe minder recepten er verschijnen. Meestal blijven er uiteindelijk toch nog wel enkele tientallen recepten over als je een paar ingrediënten hebt gekozen. En dan kun je aan de slag.

App review iPhone: Epicurious screenshot-0 
App review iPhone: Epicurious screenshot-3 
App review iPhone: Epicurious screenshot-4 

We nemen de proef op de som en selecteren bacon, bread en cheese. Er komen acht recepten in beeld. Voornamelijk opgepimpte hamburger-achtige recepten. Maar die zijn zo smakelijk uitgestald, dat zelfs niet-smulpapen ervan gaan watertanden.

We doen wat anders en gaan op de gezonde toer. Nu willen we iets met broccoli, bloemkool en kip. Er komt één recept uit de bus. Zonder foto helaas. Erbij staat wel wervend dat 88% van de mensen die dit recept heeft geprobeerd, het nog een keer zou maken. Die 88% is wel gebaseerd op slechts tien reviews, dus dat moet je met een kleine korrel zout nemen.

Er zitten natuurlijk veel meer mogelijkheden in de app. Je kunt een boodschappenlijstje laten maken of – tegen bijbetaling – een stapeltje recepten aanleggen in de app. Ook kun je de zoekfunctie overslaan en gewoon een hele maaltijd in beeld brengen. Een Paasmaaltijd bijvoorbeeld, of een ‘lunch die kinderen lekker vinden’, of een maaltijd met weinig calorieën. Je kunt zelfs aangeven of je een sterrenkok bent of een kluns achter het fornuis.

App review iPhone: Epicurious screenshot-2 
Onze review score
Pluspunten
  • Zeer grote hoeveelheid recepten
  • Goed beschreven
  • Mooie foto's
  • Zeer goede zoekfunctie
  • Zeer veel mogelijkheden
Minpunten
  • Geen Hollandse pot

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters