App review iPhone: Evernote Hello

De contacten-applicatie die standaard op je iPhone zit is redelijk basic. Evernote komt nu met zijn eigen kijk op een adresboek.

We kennen Evernote vooral van de handige applicaties voor het bijhouden van notities en informatie. Het bedrijf zet zich nu echter ook achter een applicatie voor het bijhouden van contactpersonen. Het idee achter de Hello-app is dat je bij een nieuwe ontmoeting onmiddelijk de informatie ingeeft. Daarna kan de applicatie onthouden waar en wanneer je juist iemand hebt ontmoet, zo zou het volgens Evernote makkelijker zijn om die persoon later terug te vinden.

De applicatie verbindt met je Facebook en LinkedIN account om informatie over jou te verkrijgen. Als je een ontmoeting met iemand toevoegt, zal de applicatie automatisch verbinden met die sociale netwerken om het grootste deel van de informatievelden al voor jou aan te vullen.

Je kan iemand zijn informatie handmatig invullen, samen met de hulp van sociale netwerken, of je kan een visitekaartje scannen. Deze functie werkt redelijk goed en is zeer efficient. De camera heeft soms wel wat moeite om het kaartje te herkennen en je kan de flits niet uitzetten, wat wel vervelend kan zijn.

De Hello-applicatie heeft ook een unieke ‘Connect’ functie. Als je de functie activeert speelt je iPhone een uniek geluid af om verbinding te maken met andere toestellen die ook de applicatie gebruiken, zo kan je makkelijk profielen delen.

App review iPhone: Evernote Hello img 1393 
App review iPhone: Evernote Hello img 1396 
App review iPhone: Evernote Hello img 1398 

Je zou denken dat het importeren van contacten uit je adresboek redelijk essentieel is voor een applicatie als Evernote Hello, maar die functie is beperkt. Je kan echter alleen één per één personen importen in de Hello-applicatie, wat natuurlijk een hele klus is als je een uitgebreid adresboek hebt.

Het idee achter de applicatie is dat je mensen voornamelijk gaat onthouden op basis van waar en wanneer je ze ontmoet hebt, samen met een foto van die persoon. De applicatie gaat er dan ook van uit dat je bij je ontmoeting een foto neemt, of vraagt aan je nieuwe kennis om met jou toestel een foto van zichzelf te nemen. Dit kan natuurlijk een beetje raar zijn als je iemand juist ontmoet.

Op het profiel van ieder contact wordt alle informatie weergeven die de applicatie kon verkrijgen via sociale media, of wat je zelf hebt toegevoegd. De applicatie verzamelt ook relevante informatie uit je agenda, om zo bij te houden wanneer je iemand ontmoet. Je kan ook op het profiel van ieder contact een ontmoeting met die persoon toevoegen op je tijdlijn, samen met de locatie en eventuele notities.

App review iPhone: Evernote Hello img 1399 
App review iPhone: Evernote Hello img 1400 
App review iPhone: Evernote Hello img 1401 
Onze review score
Pluspunten
  • Leuke, kleurrijke graphics
  • Simpel en verslavend
  • Uitdagingen en speciale vijanden
Minpunten
  • Eentonige achtergrond

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters