App review iPhone: Expedia

De vakantie aan het boeken? Waarom niet op de iPhone? De app Expedia neemt het belangrijkste werk uit handen. De goedkoopste vluchten en hotels worden keurig op een rijtje gezet, en je kunt in de app direct reserveren en afrekenen.

App review iPhone: Expedia screenshot-0 

Expedia biedt een zeer uitgebreid overzicht van hotels en vluchten over de hele wereld. In de app moet eerst een aantal zoekcriteria worden ingevuld, en dan gaat de app voor je op zoek. Je krijgt een flinke lijst met suggesties.

Zo kun je zelf kiezen wat je het liefst wilt. Eerst de vlucht. Ga je naar Miami in september, dan kun je kiezen voor de goedkoopste vlucht. Maar wil je niet al te lang vliegen en overstappen, dan kun je desgewenst voor vijfhonderd euro meer voor een snellere directe vlucht kiezen.

Hetzelfde geldt voor de hotels. Die zijn er uiteraard ook in alle soorten en maten. Je vult de periode in en de plaats waar je heen gaat, en de app zoekt een tijdje. Dan komt een grote lijst met tientallen hotels in beeld. Je kunt behalve in een lijst ook op een kaart zoeken. Rode spelden geven aan welke hotels een aanbieding hebben.

App review iPhone: Expedia screenshot-1 
App review iPhone: Expedia screenshot-2 

De app biedt een erg volledig overzicht. Hij is altijd wel een tijdje bezig met zoeken, afhankelijk van de vluchtroute of de bestemming kan het even duren. Als je een plaatsnaam in het buitenland intikt waar geen vliegveld is, stuurt de app je suggesties voor vliegvelden bij steden in de buurt.

In de app kun je je aanmelden en vervolgens via je creditcard direct een hotelkamer reserveren of een vlucht boeken. Let wel op: bij sommige hotels staat aangegeven dat je je geld niet terugkrijgt, als je later besluit van de reis af te zien. Ook kan na enig doorklikken een mooie aanbieding een stuk duurder blijken te zijn, omdat je bijvoorbeeld een tweepersoonsbed wilt in plaats van twee eenpersoonsbedden. Hotels hebben soms toeslagen voor dat soort zaken. Maar alle prijsinformatie wordt bij elkaar opgeteld en komt keurig in beeld.

App review iPhone: Expedia screenshot-3 
App review iPhone: Expedia screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Zeer compleet overzicht van vluchten en hotels
  • App in het Nederlands
  • Rijk geïllustreerd, goede informatie
  • Mogelijkheid tot direct boeken en afrekenen
Minpunten
  • Stevige internetverbinding nodig
  • Soms ietwat langzaam met opzoeken vlucht- en hotelinfo

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters