App review iPhone: Fancy

Reclamefolders doorbladeren, al dan niet digitaal, is een beetje ouderwets aan het worden. Wil je écht weten wat er allemaal voor originele nieuwigheden te koop zijn, dan moet je in de app Fancy kijken. Waar de laatste designs op velerlei gebied te zien zijn, en ook direct kunnen worden aangekocht.

App review iPhone: Fancy screenshot-0 
App review iPhone: Fancy screenshot-1 

Fancy vergt inloggen, bijvoorbeeld via je Facebook-account. Daarna kun je bekijken wat de app zoal te bieden heeft. Je kunt rechttoe-rechtaan de laatste items bekijken, of de shuffle-functie aanzetten. En dan stroomt het scherm van je iPhone vol met items die je, als het goed is, nog nooit eerder gezien hebt.

App review iPhone: Fancy screenshot-2 
App review iPhone: Fancy screenshot-3 
App review iPhone: Fancy screenshot-4 

“Wij blijven even zorgvuldig van de aankoopknop af”

We drukken eens op de shuffle-toets en worden meteen vergast op suede damesschoenen met hoge hakken voor 605 dollar. Dat interesseert ons niet zoveel, dus die toets nog maar eens ingedrukt. Nu komt er een modieuze boekenplank voor 125 dollar te voorschijn.

Gevolgd door een modieus aquarium met nepkwalletjes (800 dollar!), oordopjes, een jurkje, een moleskine boekomslag, een opbergsysteem voor in de slaapkamer enzovoorts, enzovoorts. Het aanbod is oneindig.

We keren even terug bij het modieuze kwallentankje, en drukken op de Fancy-toets. Je kunt hem nu indien gewenst uploaden naar je Facebookpagina, aan iemand mailen of op twitter zetten. Wil je meer van het ding weten, dan druk je op de aankoopknop. Vrees niet, de dure kwallenbak is niet onderweg. Het is wel de enige manier om meer foto’s van het aquarium in beeld te krijgen, met meer informatie erbij en een knopje ‘voeg toe aan winkelwagen’ of ‘cadeau’ waar wij even zorgvuldig van af blijven.

App review iPhone: Fancy photo 16 03 13 20 58 37 
App review iPhone: Fancy photo 16 03 13 20 54 46 
App review iPhone: Fancy photo 16 03 13 21 00 04 

“We krijgen een offer we can’t refuse: een levensecht Vito Corleone-beeldje”

Op deze manier kun je je vergapen aan allerlei vreemde nieuwe designs. We gaan weer even terug naar het overzicht van items en ‘schudden’ nog eens met de shuffle-toets. En we zien weer van alles voorbij komen. Een soort stoeltje zonder rugleuning, 250 dollar. Leuk gevonden door 9516 mensen, ook aardig om te weten. Een coca cola T-shirt. We kunnen zien wie dit ook leuk heeft gevonden, en die persoon volgen, zodat we kunnen zien wat die nog meer leuk vindt. Hup, nog maar eens op de shuffletoets gedrukt. Een duur horloge. Een speeltje voor kinderen in de badkuip. Een draagbare speaker met een bijzonder design. Een klok die verandert in vlinders. Nog meer hoge hakken.

En dan, ongelogen, een levensecht standbeeldje van Vito Corleone, het alter ego van Robert de Niro uit The Godfather. Het standbeeld kost je tweeduizend dollar, maar geen mafioso die je nog lastig durft te vallen met zo’n levensecht beeld in je huis. Al is de zittende mafiabaas maar 16 inch hoog, hij is wel heel erg echt, zijn haar is bijvoorbeeld van echt mensenhaar gemaakt. De bedenker noemt het voor die twee mille ‘ an offer you can’t refuse.’ Haha.

We kijken onze ogen uit naar dingen die we nooit zelf hadden kunnen bedenken. Een stekkerdoos die tegen water kan. Een drijvend planetarium voor in je badkuip (licht uitdoen en de sterrenhemel verschijnt rondom je). Het aanbod is eindeloos.

App review iPhone: Fancy 2013 03 17 134356 
App review iPhone: Fancy 2013 03 17 135156 
App review iPhone: Fancy photo 16 03 13 20 56 33 
App review iPhone: Fancy photo 16 03 13 20 55 32 
App review iPhone: Fancy photo 16 03 13 20 54 59 
Onze review score
Pluspunten
  • Boeiend overzicht van de nieuwste designs
  • Sociale app; alles makkelijk te delen met Facebook- of Twittervrienden
  • Spullen desgewenst direct aan te kopen via app
Minpunten
  • Verplicht aankoopknop drukken om meer foto's te zien van een item
  • Niet echt mogelijk om op een categorie te zoeken
  • Aangeboden spullen zijn doorgaans erg duur

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters